Mecnun Otyakmaz: Konuşursam sokağa çıkamazlar

Beyaz TV'de yayınlanan Derin Futbol programında Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz önemli açıklamalar yaptı.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ertem Şener'in hazırlayıp sunduğu, Ahmet Çakar, Sinan Engin, Ümit Özat ve Rasim Ozan Kütahyalı'nın spor dünyasında olan gelişmeleri değerlendirdiği Derin Futbol programının bu hafta yayınlanan bölümüne Mecnun Otyakmaz önemli açıklamalar yaptı.

“Hakeme fazla puan verdiklerini düşünmüyorum”
Puanın fazla olduğunu düşünüyorum. Tam penaltı kararları değerlendirmeye bazı yorumcuların da söylediği gibi Ümit 'in ikinci sarı kartına birinci golden önce faul olduğuna inanıyorum yani. Fazla puan verdiklerini düşünüyorum yani.

'Özkahya 'nın hatalarını ben gördüm '
Ya şimdi bir hocanın söylemiş olduğu sözün üstüne söz söylemekte bize yakışmaz. Neticede o hocaların hocası konumuna gelmiş bir insan. Ama bende kendi tecrübelerimle maçı izlediğimde çok önemli bir takım hatalarını gördüm yani hakemin.

'Bu hatalar futbolun ilerlemesinin önüne geçer '
Yani bu tip olaylar futbolun ilerlemesinin önüne geçer gibi bir yorum yaptı ki bende hak verdim.

'Özkahya 'nın bizim maça verilmesi hataydı '
Hocamızda daha önce Erciyes galiba Fenerbahçe maçında biraz eleştiri almıştı. Onun üzerine yine bir GalatasaraySivas maçı gibi bir maça verilmesi de sanki bir hata olarak görüyorum yani daha stressiz onun altından daha rahat kalkabileceği maçlardan sonra Galatasaray maçlarına veya bizim maçlarımıza verilseydi sanki daha iyi olacaktı. Maçtan sonra Burak 'ın izinsiz sahaya girdiğini söyleyip eleştirmiştim orada da yanılmışım. Hocanın içeri girmesi yönünde de bir hareketi varmış. Ama neticede burada yapılan hatalar bizi sadece bu maç değil önümüzdeki haftalarımızı da etkiledi. Bizi rahatsız eden bu. Hocanın da gereğinden fazla puan aldığını düşünüyoruz.

'Geçen sene tam 20 puanımız hakem hayasından gitti '
Geçen sene arkadaşlarla kendi aramızda bir toplantı yaptık. Yani herhalde beş on puanımız gitti diye hesap ederken bire bir inceledik arkadaşlarla, 20 puana yakın geçen sene hakem hatalarından dolayı…

'Burak 'ın saha içerisinde numarası çok oluyor '
Şimdi bakıyorum Burak 'ın ufak tefek numaraları çok fazla oluyor saha içinde ve her maçta da bizle oynadığı her karşılaşmada geçmiş takımlarda da öyleydi. Hep böyle mazzalı itmeli kakmalı çekmeli bir takım veya kendisini atmalı bir takım şeyler oluyor. Birde işini iyi yaparsa mesela Ümit 'in pozisyonundan sonraki kendini atışı atmosferle beraber birlikte birleştiğiniz zaman ve hemen taraftar tepkisini aldığınız zaman öyle bir etkili oluyor ki hakem otomatikman sarı kart göstermek zorunda kalıyor veya Kadir 'de futbolcunun kaderiyle veya bir takımın kaderiyle oynuyor. Her ne kadar sen avantaj sağlamış oluyorsun ama yani insanların hakkı da geçiyor sana diye daha dikkatli bu tip şeyler yapma diye birilerinden tavsiye vermesi gerekir diye düşünüyorum. Veya vakit geçirmek için uzun süre yerde yatma, dışarı çıkmakta ağır davranma falan bunlar büyük futbolcuların başvuracağı ufak tefek numaralar değil bence.

'Konuşursam sahte kahramanların foyası ortaya çıkacak '
Polemiklerin içine girmek istemiyorum. Yani önümüzde bir Yargıtay süreci var. Çok böyle ortalıklara çıkıp ileri geri konuşmak istemiyorum. Aslında konuşulacak çok şey var. Yani çok mağdur edildim. Yani çok itibarımızla oynandı. Şimdi bunları bu yönde savunma yapacak biraz daha soru işaretleri varsa toplumun beyninde onları açıklayacak bir iki açıklama yapmak isterim ama buda çok ses getirecek Yargıtay sürecinden önce yanlış anlaşılacak dolayısıyla şimdilik susmayı Yargıtay 'dan çıkacak kararı bekliyorum. Yoksa herkesin söylediğine söyleyecek o kadar çok lafım var ki… ama şu zamanda söylememek lazım tavsiyelerde o yönde hakikaten çok şey söyleyeceğim yani ne sahte kahramanlar söyleyeceklerimizle gerçek foyaları ortaya çıkacak…