Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'na Taraftar Desteği

İzmir'deki kulüplerin başkanları ve taraftar temsilcilerinin, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Türkiye'yi temsil eden Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'na RTP Unia Raciborz karşılaşmasında taraftarlarıyla destek olma sözü verdikleri belirtildi.

Konak Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, Altınordu Spor Kulübü Başkan Vekili İbrahim Görücüoğlu, Göztepe Kulüp Başkanı Hüseyin Altınbaş, Menemen Belediyespor Başkanı Mehmet Arslan, Bucaspor Kulüp Başkanı Hüsnü Kaya, Altay Spor Kulüp Başkanı Niyazi Konuşmaz, İzmir Spor Başkan Yardımcısı Ethem Ateşler ve taraftar temsilcileri toplantıda bir araya geldi.

Konak Belediye Başkanı Tartan, bütün kulüplerin birlik beraberlik içinde olmasının İzmir sporu adına mutluluk verici olduğunu ve bu tabloyu daha da ileri taşıyacaklarını ifade etti.

Tartan, Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ilk kez bir kadın futbol takımının gruplara kaldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Kadın futbolunda ülke puanımız 0,90 civarındaydı, bu tablo ile 3'te 3 yaptık ve gruplardan çıkarak 32 takım arasına kalmayı başardık. Ben elimden geldiğince İzmir'deki kulüplere destek olmaya çalışıyorum. Kulüplerimiz de bizi basketbol, hentbol ve voleybol takımlarımızın maçlarında destekledi. İzmir adına tarih yazma dönemindeyiz. Kadın futbolunda seyirci rekorunu kırmak istiyoruz. Tüm takımlardan ve taraftarından destek bekliyoruz. Türk sporunda İzmir çıkışı yapmak istiyoruz."

Tartan, 10 Ekim saat 19.00'da Alsancak Stadı'nda oynanacak olan karşılaşmaya tüm İzmirlileri davet etti.

İZVAK Başkanı Yemişçi ise Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı'nı hep birlikte desteklemek gerektiğini belirterek, "Türkiye'ye bir ilk yaşatalım. Kulüplerimizle birlikte hareket ettiğimizi de göstermek istiyoruz. Kol kola maç izleyeceğiz" ifadelerini kullandı. Yemişçi, kulüp taraftarlarının da destek verdiklerini ve Alsancak Stadı'nı doldurmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

Kulüp başkanları da taraftarlarına çağrı yaparak, "10 Ekim Perşembe günü Alsancak Stadı'nda buluşalım" mesajı verdiler.

Kaynak: AA