Büyük Kapışma 'Mesut Mu, Nuri Mi?'

Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda bugün Arsenal, Borussia Dortmund'u konuk edecek. Milli oyuncumuz Nuri Şahin ve Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil, sahaya rakip olarak çıkacak.

Real Madrid'den eski takım arkadaşı olan Nuri ve Mesut, bu kez rakip olarak sahada olacak. Almanya'da aynı dönemde yetişen ve yıldızı parlayan iki oyuncu kısa süre içinde Avrupa'da kendilerine önemli bir yer edindiler.

Milli oyuncumuz Nuri, Bundesliga'da boy göstermeye 2005/06 sezonunda başladı ve kısa sürede fark yaratarak takımın değişmezlerinden oldu. Yıldız oyuncu; Borussia Dortmund, Feyenoord, Real Madrid ve Liverpool'da oynadı. Nuri, bugüne kadar 243 maça çıktı, 29 gol kaydetti. Mesut'la takım arkadaşı olduğu dönemde sakatlığı yüzünden Real Madrid formasını sadece 10 maçta giyebilen Nuri, bu maçların 1'inde topu filelerle buluşturmayı başardı. Nuri'nin Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 9 maç var ve henüz golü yok. Yıldız oyuncu UEFA Avrupa Ligi'nde de 4 maçta forma giydi ve gol atamadı. Ay-Yıldızlı formayı da 9 kere giyen tecrübeli oyuncu bu maçlarda da skoru değiştiremedi.

Mesut'un adı ise 2006/07 sezonunda Schalke 04'te yaptığı işlerle duyulmaya başladı. Mesut; Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal'de oynadı. Bugüne kadar toplam 331 maça çıktı ve 60 gol attı. Nuri'yle takım arkadaşı olduğu Real Madrid formasıyla tam 158 maça çıkan Mesut, 27 gol kaydetti. Mesut, Şampiyonlar Ligi'nde 43 maça çıktı, bu turnuvada da 5 golü var. Avrupa Ligi'nde 18 maça çıkan yıldız oyuncu bu maçlarda ağları sarsamadı. Almanya Milli Takımı'yla da 31 maçta sahaya çıkan Mesut, bu maçların 15'inde fileleri sarstı.