Beşiktaş, Çaykur Rizespor İle Kendi Evinde Golsüz Berabere Kaldı

Spor Toto Süper Lig’in 8. haftasında Beşiktaş kendi evinde Çaykur Rizespor ile golsüz berabere kaldı.


Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş antrenörü Nikola Jurcevic, kendileri için zor bir maç beklediğini bildiklerini belirterek, “Mücadeleden aldığımız 1 puandan memnun değiliz. Maçta bir çok futbolcumuzu kullanamadık ve maç öncesinde ısınma sırasında Sivok'ta sakatlandı. Mücadele sırasında bir çok pozisyon bulduk ve bunları değerlendiremedik. Buraya kadar gelen bayan ve çocuk taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayıca Çaykur Rizespor'da teşekkür ediyoruz. Mücadele sırasında çok açık bir futbol oynadılar” dedi.

Basın mensuplarının Slaven Bilic'in takımın başında olmaması ile ilgili sorusuna ise Jurcevic, ”Slaven'in yedek kulübesinde olmaması bizi olumsuz etkiledi. O olduğu zaman oyuncular üzerinde büyük etkisi oluyor“ diye konuştu.

Basın mensuplarının Almeida'nın değerlendiremediği pozisyonları ile ilgili soruya ise Jurcevic, “Almeida sezon başından beri bir çok pozisyonu değerlendirdi. Bir çok gol attı. Maç sırasında bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. Ama bundan sonra forvetleri gol atmaya devam edecektir” şeklinde cevap verdi.

Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin ise 3 puan alamadıkları için üzgün olduklarını vurgulayarak, “Neticesinde 1 puan aldık. Aldığımız 1 puan ileride bizim işimize çok yarayacak. Burada maçı kazanıp Başkanımıza hediye etmek istiyorduk. Ama olmadı” diye konuştu.

Basın mensuplarının seyircisiz oynama cezası hakkındaki soruya ise Zengin, 'Bu stada bu saate gelen taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Buraya gelmesinden çok gitmesi zor. Uzak bir stat burası. Biz bu kadar da taraftar beklemiyorduk” dedi.

Beşiktaş futbolcusu Serdar Kurtuluş ise gol pozisyonlarını değerlendiremediklerini belirterek, maçın son 15 dakikası her iki takım için gelip gittiğini söyledi.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, maçtan önce puan veya puanlar almak için geldiklerini belirterek, “Beraberliği düşünerek buraya gelmedik. İkinci yarı Beşiktaş bütün kozlarını kullandı. Güzel bir maç oldu. Bizim forveti çıkmamız dezavataj oldu. Son paslarımıza dikkat edemedik. İki takımında kalecileri çok iyi oynadılar. Deplasmanda puan almak güzeldi. son vuruşları ve pasları istedikleri gibi kullanamadık” dedi.

Süper ligde geldikleri yerin tesadüf olmadığını bu maçta gösterdiklerini anlatan tecrübeli teknik adam, “Mücadele forvetsiz oynadık. Burada sezon başında yaptığımız hatalı transferlerden dolayı sıkıntısını yaşadık. Beşiktaş kendi evinde puan kaybetmek istemiyordu. Antrenmanlarda çok çalışıyoruz. Bu gün ilk defa oynayan oyuncularımız var. Biraz daha alternatif futbolcularımız olsa bizim için daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Çaykur Rizespor futbolcusu Sercan Kaya, zor bir maç oynayacaklarını bildiklerine değinerek, “Maçı çirkinleştirmeden 3 puan almak için oynadık. Maçı kazanamıyorsak kaybetmemesinide bilmemiz lazım” dedi.

Çaykur Rizespor futbolcusu Oboabona da iyi mücadele ettiklerini, bundan dolayı da puan aldıklarını söyledi.

Kaynak: İHA