Basketbol Yıldız B Milli Takım Kadrosuna Diyarbakır'dan Üç Oyuncu Davet Edildi

Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımında oynayan üç oyuncu, Türkiye Basketbol Yıldız B Milli Takım aday kadrosuna davet edildi.

Bağlar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, 2015 yılında düzenlenecek olan Yıldız Kızlar Avrupa Şampiyonası hazırlıkları için Bağlar Belediyesi Yıldız Kızlar Basketbol Takımı'ndan Aleyna Çelik, Şeval Ercan ve Evin İkto Milli Takım aday kadrosuna çağrıldığı bildirildi.

Haberi ilk duyduğunda şaşkınlığını gizleyemediğini belirten Bağlar'ın yıldızlarından Aleyna Çelik, çok heyecanlı olduğunu ve Bağlar Belediyesi'ni Milli Takımda hak ettiği şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Türkiye'de eskiden Diyarbakır denilince kimsenin aklına basketbolun gelmediğini dile getiren Çelik şöyle konuştu:

"Doğu'da basketbol herkesin çok sıcak baktığı bir spor dalı değildi. Özellikle biz kızlar için çok daha can yakıcıydı. Ama bu gün bölgede basketbol denilince herkes Bağlar Belediyesi'ni gösteriyor. Herkes buraya gelmek istiyor. Belediyemizin bize sunduğu imkanlarla kentimize de birçok başarılar getirdik. Bu sene yaşımız küçük olduğundan ötürü Türkiye Yıldız Kızlar İkinci Ligi'ne katılamıyoruz, seneye o lige katılıp Diyarbakır'a yeni başarılar getirmeyi hedefliyoruz."

Milli Takıma çağrılmanın takım olarak kendilerini sevindirdiklerini aktaran Şeval Ercan, "Türkiye Basketbol Federasyonu Yıldız B Milli Takımı'nın aday kadrosu seçmelerine gitme hakkı kazandığım için kendimi çok mutlu hissediyorum. Verdikleri destekle bizi buralara getiren başta Belediye Başkanımız Yüksel Baran olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Onlar, biz Diyarbakır çocuklarına basketbolu sevdirdiler. Ve bu gün belediyemiz sayesinde Milli Takım'a davet ediliyoruz" dedi.

Milli Takım'a çağrılacağına dair hiç umudunun olmadığını ifade eden Evin İkto ise "Haberi ilk duyduğumda çok şaşırmıştım. Hala da etkisindeyim. O an ki duygularımı anlatamam. Mutluluktan ağladığımı hatırlıyorum sadece. Bugün bize bunları yaşatan başta spor kulübümüz olmak üzere herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Bağlar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Selahattin Kızılkan, sporcuların Milli Takıma davet edilmesinin kendileri için önemli bir gelişme olduğunu aktardı.

Kaynak: AA