Reha Kemal Erginer: Küçük Hedefler Bizi, Büyük Hedeflere Taşır

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, ikinci yarının tamamı gibi ilk maçları olan Karşıyaka karşılaşmasına da hazırlandıklarını belirterek, “Biz maç maç bakıyoruz.

Küçük hedefler bizi, büyük hedeflere taşır.”dedi.

PTT 1. Lig’in ilk yarısını lider tamamlayan Manisaspor, Antalya’da hazırlıklarını sürdürüyor. Manisaspor’da teknik direkör Reha Kemal Erginer, Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevapladı.Sezona mutlak olarak süper ligi hedefleyerek başlamadıklarını anlatan teknik direktör Reha Kemal Erginer, Türkiye’de başarı kriterleri farklı. Başarının çok çabuk gelmesini istiyor herkes; ama siz başarıyı yakalarken geçireceğiniz süreçlere de bakmanız lazım. 40 milyonluk borçla PTT 1. Lig’e düştük, 16 oyuncumuz takımdan ayrıldı. Yeni kurulan bir takımız. Beklentilerimizin üzerinde bitirdik ligi.” şeklinde konuştu.

Reha Kemal Erginer, ligin ilk yarısını lider olarak bitirmelerinin sorumluluklarını bir kat daha arttırdığını dile getirdi. İşlerinin daha zor olduğunu aktaran Erginer, "Bizim yerimize hedefler konuluyor. Bizim yerimize bazı hedeflerin peşinden koşturuluyor. Bu da çok doğaldır. Amacımız bugünkü konumumuzu korumak. PTT 1. Lig zor bir lig. İknci yarıya da maç maç bakıyoruz. O maçlar da bizi hedefe taşıyacaktır. İkinci yarının geneline hazırlandığımız gibi, ikinci yarının ilk maçı olan Karşıyaka karşılaşmasına da hazırlanıyoruz. Bu küçük hedefler bizi büyük hedeflere taşır.” diye konuştu.

“GÖKAY’IN TÜRK FUTBOLUNDA İSMİNDEN SÖZ ETTİRECEĞİNE İNANIYORUM”Reha Kemal Erginer, Fenerbahçe’den kiralık olarak gelen ve Manisaspor’da bir çok maçta ilk 11’de görev alan orta saha oyuncusu Gökay Iravul’ın Türk futbolunda adından söz ettireceğini söyledi.

Kadrolarındaki genç oyuncularından birinin de Gökay olduğunu dile getiren Erginer, “Gökay’ın geldiği zamanla şimdiki hali arasında fark var. Hem fizik hem de oyun stili olarak. Oyun stilini değiştirmeye çalışıyor. Bizim de bu yönde telkinlerimiz ve çalışmalarımız var. O da çok mücadele ediyor. Oyunun her iki yönünü de oynamaya başladı.

” ifadelerini kullandı.Erginer, üstüne hep bir şeyler katan bir takıma sahip olduğunu da belirterek, şöyle konuştu: “Her oyuncumuzun sezon başı performansıyla şimdiki performansı arasında büyük bir fark var. Bu da bizim takımımızın ne kadar gelişime açık olduğunu gösteriyor. Gökay da bu sürecin içinde önemli bir futbolcu. Üstüne koyarak devam ediyor. Çok maç oynamaya ihtiyacı var. Maç oynadıkça çok daha iyi olabilecek bir futbolcu. Önümüzdeki süreçte bunun faydalarını göreceğini, onun da Tür futbolunda isminden söz ettireceğine inanıyorum.”Manisasporlu futbolculardan Bekir Yılmaz da ikinci yarı için çok sıkı çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Çok iyi antrenman yapıyoruz. Bizim özelliğimzi tempolu bir takım olmamız. Bunu devam ettirmek istiyoruz. ikinci yarıda her maçı yeni bir final gibi oynayıp ligi en iyi şekilde bitirmek istiyoruz." diye konuştu.

İlk yarıyı lider bitirmelerinin kendileri adına bir sürpriz olmadığını ifade eden Murat Gürbüzerol da "İkinci yarı çok zorlu bir fikstür var. İkinci daha iyi şekilde konsantrasyonumuzu sağlayıp maçları kazanarak süper lige çıkmak istiyoruz." dedi.