4 Gün Sürecek 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası'na 240 Sporcu Katılıyor

Diyarbakır'da düzenlenen 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası başladı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Türkiye Badminton Federasyonu'nca Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası'nın açılışında yaptığı konuşmada, sporun; barış, dostluk ve kardeşlik oyunu olduğunu söyledi.

Gönüllerdeki sevgi, dostluk, birlik ve beraberliğin hissettirilmesi gereken alanların var olduğunu, sporun o güzelliklerin gösterilebileceği alanların başında yer aldığını ifade eden Toprak, şöyle konuştu:

''Diyarbakır, ekranlardan izlediğiniz şehir değil, buraya geldiğinizde Diyarbakır'ın sevgi, tarih ve kültür şehri olduğunu anlıyorsunuz. Tüm ilçelerimizde çok büyük tarihi varlıklar var. Buradan 33 medeniyet gelmiş geçmiş, buradaki taşların üzerini nakış nakış işlemiş ve bu sayede Diyarbakır tarihin taşlara yazıldığı kent olmuş. Sevgi ve gönül şehri kentimize hoş geldiniz. Şampiyonanın Diyarbakır'da yapılmasına katkı sunan federasyon başkanı ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Diyarbakır'ın bu etkinliklere çok ihtiyacı var. Kentin tarihi, kültürü ve buradaki insani ilişkilerin nasıl olduğunu ancak görmekle oluyor. Bu tür şampiyonalar buna büyük katkı sunuyor.

Sporcu ahlakı; birbirimizi sevebilmek, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek, ülkemizin birlik ve beraberliğine ortak payda altında katkı sunmaktır. Sporla uğraşan öğrencilerin, dersleri ile sosyal hayatlarındaki ilişkileri, spor yapmayanlara oranla daha iyi.''

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik ise, 19 Yaş altı Badminton Türkiye Şampiyonası'na 35 ildeki toplam 48 kulüpten 240 sporcunun katıldığını belirterek, bu şampiyonanın gençlerin bütünleşmesine katkı sunduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Toprak ve Federasyon Başkanı Mekik bir süre badminton oynadı. 4 gün sürecek şampiyona 20 Ocak Pazar günü düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

Muhabir: Özgür Ayaydın

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Kaynak: AA