Topbaş: Arka Sokaklardaki Yetenekli Sporcuları Kazanmalıyız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, arka sokaklarda kendi mütevaziliğiyle ve imkanıyla çalışan sporcuları bulup kazanmak gerektiğini söyledi.

Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Spor Ödülleri'nin verildiği gecede açıklamalarda bulunan Kadir Topbaş, "Arka sokaklarda ve kendi mütevazi ölçeklerinde çalışmaya çalışan spora meraklı ve kabiliyetli birçok insanımız var. Kulüplerimiz alt yapılarını bu yönde yönlendirip çalışmalar yaparlarsa ve yerel yönetimlerimizin yapmış olduğu spor tesislerinden istifade edersek birçok alanda sporcu yetiştirebiliriz" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı sırasında her yıl bin kişilik ve bin çocuklu yaz spor okulları açtıklarını ifade eden Topbaş, "Kasımpaşa ile beraber yaptığımız bu organizasyonda 5 yılda 5 bin çocuğa futbol eğitimi vermiştik. Kasımpaşa'nın alt yapısına giren ve sonrasında A takımda oynayan oyuncular olmuştu. Bu konuda çok özveriyle çalışıp önemli görevler yapan antrenörler ve spor adamları var. Bunlarla birlikte kulüpler İstanbul'un derinliklerinde ve arka sokaklarında kendi imkanlarıyla çalışan sporculara destek vermeliler. Ben inanıyorum ki çok önemli sporcular var orada. İmkanları olmayanlara sponsorluk açısından destek verildiği zaman çok ciddi adımlara ulaşabiliriz. Mesela az önce Gaziosmanpaşa'dan 3 tane sporcu geldi yanıma. Malzemelerinin yetersiz olduğunu söylediler. Bu arkadaşlar dünya üçüncüsü olup malzeme eksikliği çekiyorsa çok önemli eksiklikler var demektir. Sadece aldıkları madalyayla ve bayrağı göklere çekinmekle yetinmeyip bunların sayısını artırmanın yollarını bulmalıyız. Dünyadaki insanların ortak lisanı spordur. Yutdışında bulunan oyuncularımız bizim ülkemizi ve bayrağımızı oralarda tanıtmaktalar işte bunların sayısını artırmalıyız" şeklinde konuştu.