Ali Özsoy: Tbf Başarılı Bir Organizasyona Daha İmza Attı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) olarak Dünya Turu 2012 İstanbul ayağını en iyi şekilde organize ettiklerini söyleyen TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, bu senenin zirve yaptıkları bir yıl olduğunu dile getirdi.

TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy, 3x3 basketbolun, bu sporun yükselen yıldızı olduğunu dile getirirken, “FIBA, 3x3 basketbolu 2016’ya yetiştiremese bile 2020’de Olimpiyatlarda yer alması için elinden geleni yapıyor. Olimpiyatların resmi spor dallarından biri olacak 3x3 basketbolu bir marka haline getirmek isteyen FIBA’nın aklına tabii ki Türkiye Basketbol Federasyonu da geldi. TBF’nin her şeyi ne kadar düzgün ve düzenli yaptığını bilen FIBA, bu spor dalını yaygınlaştırmak için 3x3 Dünya Turu 2012’nin bir ayağının da İstanbul’da olmasını istedi. FIBA yetkililerinin de söylediği gibi şu ana kadar yapılan diğer ayaklara göre de en iyisi İstanbul oldu. Diğer ayakların aksine zamanında ve eksiksiz başlayan İstanbul ayağı aynı şekilde sona erdi.” dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 3x3 Dünya Turu’na yan aktivitelerle de destek verdiğini belirten Özsoy, “Dün düzenlenen maNga konseri, Carnaval Turco’nun şovları, grafiti sanatçısı Gölge’nin yaptığı eserle izleyicilerin ilgisini çektiğimizi düşünüyorum. TBF olarak bu sene organizasyonlar konusunda zirve yaptığımız bir yıl oldu. Sanırım 8 ayda 10 uluslararası organizasyona imza attık. Hepsinden de başarılı sonuçlar aldık. Önümüzdeki yıllarda Türkiye olarak daha etkili ekiplerle yer alarak 3x3 basketboldan da başarılı sonuçlar alacağımıza eminim.” şeklinde konuştu.