Şampiyon Yüzücülere Uçuş Ödülü

Adana'da "Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamında yapılan yüzme yarışmasında ilk 3'e giren öğrenciler microlight uçuşuyla ödüllendirildi.

Adana Valiliği tarafından 3 yıl önce dezavantajlı, teröre, suça karışması muhtemel olan ve polise taş atan çocukların topluma kazandırılması amacıyla başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller" projesi çocukların hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Son olarak yapılan yüzme yarışmasında dereceye giren öğrenciler uçma heyecanı yaşadı. Dereceye giren öğrenciler Vali Yardımcısı Halis Arslan ile birlikte merkez Çukurova ilçesindeki microlight alanına giderek tek tek uçmanın keyfine vardı.

9 yaşındaki Osman Dağ, projeye 1 yıl önce dahil olduğunu babasının inşaatlarda çalıştığını annesinin ise ev hanımı olduğunu belirterek, "Biz 6 kardeşiz bu nedenle projeye katıldıktan Sonra yaptıklarımın hiçbirini yapamıyordum. Projeyle birlikte birçok spor dalıyla uğraşmaya başladım. Yüzmeye gittim ve yarışmada 3. oldum. Bugünde yarışmada 3. olduğum için uçacağım. Uçmaktan biraz korkuyorum ama uçmak istiyorum. Şuan çok heyecanlıyım. Keşke Sevgiye Uzanan Eller projesine daha önce katılsaydım" dedi.

Dağ, daha Sonra öğretmen eşliğinde microlighta binerek Adana semalarında yaklaşık 20 dakika uçtu. Yarışmada kızlar bölümünde 3. olan Nihal Yılmaz'da proje kapsamında hayatında ilk kez uçacağını, proje ile hep ilkleri yaşadığını söyledi.

Yılmaz, microlight ile uçtuktan Sonra uçmanın çok keyifli olduğunu ilk bindiğinde biraz korktuğunu ancak korkunun daha Sonra geçtiğini bir kez daha binmek istediğini söyledi.

Adana Havacılık Kulübü Başkanı Güner Akkaya proje kapsamında valilik ile birlikte çalıştıklarını çocuklara havacılık eğitimi verdiklerini bugün de başarılı olan öğrencileri ilk kez microlight ile uçurduklarını söyledi.

Kaynak: İHA