İzzet Baysal Turnuvası'na Doğru

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, İzzet Baysal Basketbol Turnuvası'na katılmak için Bolu'ya geldi.

Kent merkezindeki bir otelde kampa giren takımın başantrenörü Ekrem Memnun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'daki turnuvanın hazırlık kampının Son evresi olacağını belirterek, İstanbul'daki çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

Milli takımdan dönen oyuncuların takıma katılmasıyla turnuvada oyuncuların durumunu gözleyebileceklerini dile getiren Memnun, ''Bolu'da 3 hazırlık maçı yapacağız. Buraya tam bir kamp dönemi geçirmek için değil de hazırlık maçı oynamak için geldik. Atmosferde değişiklik olsun, ne kadar yol aldık, bunu görmek için buraya geldik'' dedi.

Kamp için ilk defa Bolu'ya geldiklerini, çalışma ortamını iyi bulduklarını anlatan Memnun, oyuncuların turnuvayı sakatlanmadan atlatmasını umduğunu ifade etti.

-''Ligin kalitesinin artması, milli takıma yansıyor''-

Türkiye'de kadın basketbolunun yükseliş içinde olmasının kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Memnun, ''Ligin kalitesinin artması, milli takıma yansıyor. 14 takımlı bir lig olması yeni bir şey. Maç sayısını artıracak ve umarım hayırlı olacak. Bizim için değişen bir şey olmayacak. Ligin bizim için iyi olacağını düşünüyorum'' diye konuştu.

Transfer sürecini tamamladıklarını belirten Memnun, şunları söyledi:

''Şu anda oyuncularımızın 4'ü WNBA'de oynuyor. Onlar hazırlık döneminde bizimle olamayacaklar. Alba Torrens'in bir sakatlığı var, bizimle beraber ama oynayamayacak. Nevriye Yılmaz'ı aldık. Şebnem Kimyacıoğlu'nu kadromuza kattık. Takımımızı yeterli ölçüde güçlendirdiğimizi düşünüyoruz. İddialı bir takım oluşturduk ve artık sahada konuşacağız, çalışacağız. Her şeyimizi ortaya koyarak başarılı olmaya çalışacağız.''

Turnuva, yarın Galatasaray ve Samsun Basketbol Kulübü arasında yapılacak maçla başlayacak.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak

Kaynak: AA