Mersin İdman Yurdu Sahasında Eskişehirspor’a Boyun Eğdi

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında İçel İdman Yurdu'nda, kendi sahasında Eskişehirspor’a 3-1 mağlup oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam, Eskişehirspor'un son 2 haftada galip gelemese de iyi bir rakip olduklarını bildiklerini söyledi.

Maç öncesi maalesef içeride maça kontrollü başlamaları gerektiği yönünde sık sık toplantı yapmalarına rağmen daha ilk saniyelerde gol yemelerinin kendileri için dezavantaj oluşturduğunu kaydeden Sağlam, "Adaptasyon sürecinden şikayetçiyiz. Ama özellikle belirli bloklarda tecrübeli oyuncuların oyun konsantrasyonlarının bu kadar düşük olması düşündürücü. Onların zihinlerini çabuk düşünmeye zorlayamıyorsak, konsantrasyon ivmelerini yukarıya doğru değiştiremiyorsak, yapacak tek şey var, oyuncuyu değiştirmek. Buna da onlar artık herhalde razı bir görüntü içerisindeler. Özellikle defans bloğu noktasında bu yönden sıkıntılıyım. Bakıp, değerlendireceğiz" dedi.

Sağlam, transfer konusunda ise, “Ben düşünmüyorum. Ama oyuncularımın bazıları düşünmek için zorluyorlar beni. O zaman düşünürüz” ifadelerini kullandı

Sağlam, hakemlerle ilgili değerlendirme üzerine ise, "Hakem konusunda söyleyecek bir şey bulamıyorum. Servet'in, Nobre'nin üzerine merdiven kurup çıkmadığı kaldı. 5 tane pozisyon var, hiç faul çalınmaz mı?" dişe konuştu.

İçel İdman Yurdu futbolcusu Danilo Petrolli Bueno da geçen seneden beri özellikle iç saha maçlarında zorluklar yaşadıklarını, iç sahada da benzer sorun yaşadıklarını, ancak ilk iç saha maçında bu sorunu çözmek istediklerini dile getirdi.

Futbolculardan Aydın Toscalı ise, kendi sahalarındaki ilk maçta berabere kaldıklarını hatırlatarak, "Bu hafta da 3 gollü bir mağlubiyet iyi olmadı. Bu hafta 3 puan parolasıyla sahaya çıkmıştık. Ama ilk dakikada yediğimiz gol durumu değiştirdi. Sonucu değiştirmek için çok çabaladık. Ama olmadı. Söyleyecek çok şey yok. Bir an önce toparlanmamız lazım. Çok tecrübeli bir kadromuz var. Adaptasyon sorunumuz var. İki haftalık süreçte sorunumuzu gidermemiz lazım" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Avrupa Kupaları nedeniyle lige erken başladıklarını ve buna rağmen lige kötü başladıklarını söyledi.

Kazanabilecekleri banko 2 maçı kaybettiklerini kaydeden Yanal, "Maç kaybedince, mazeret üretilmemesi gerektiğine inanan bir kültürümüz var. Mazeret değil, bu bir oyun. Şimdi de kazandık. Biz iyi bir ekibiz, kazanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kazanmaya odaklı takım organize ettiklerini ifade eden Yanal, "Oyuncularımız bunu başardı. İyi direnç gösterdiler. Hava şartları kötüydü. Her iki takım da zorlandı. Zaman zaman arkaya çekilmiş olsak da rakibimize çok fazla pozisyon vermedik. Oyuncularımızı kutluyorum. Şimdi bir ara var. Bu arada, 2 haftalık süreçte yaşamış olduğumuz ve kaybettiğimiz değerleri ortaya koyarak, Eskişehirspor takımının kaliteli bir futbol oynayarak varlığını sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yanal, transfer olup olmayacağı yönündeki bir soruya ise, "Transfer var tabi ki. Ama transfer yaparken her kuruşun hesabını yapmak zorundasınız. Dışarıdan baktığınızda kolay gözükebilir. Ama o kadar kolay olmuyor. Transfer mutlaka devam ediyor, olacak da. Sanıyorum bir kaç gün içerisinde netleşecek. Kaliteli bir takımımız var, takımın kalitesini de artırmaya çalışıyoruz" diye yanıt verdi.

Eskişehirspor kalecisi Ruud Boffin, zorlu bir maç olduğunu, maçın hemen başında gol bulmalarının ise kendilerini rahatlattığını belirtti

Futbolculardan Aytaç Kara da lige iyi başlamadıklarını, ama iyi bir takım olduklarını bilerek hareket ettiklerini, bugün galibiyetle tanıştıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA