Fıba Sportif Direktörü Kosta İliev: Kat Ettiğimiz Yoldan Çok Memnunum

FIBA 3x3 Sportif Direktörü Kosta Iliev, Caddebostan sahilinde bugün başlayan 3x3 Dünya Turu’nun İstanbul ayağı organizasyonu hakkındaki görüşlerini sundu.

Iliev, Türkiye Basketbol Federasyonu ile birlikte gerçekleştirdikleri organizasyonun oldukça başarılı olduğunu belirtirken, “İki taraf da birbirini çok uzun zamandır tanıyor. FIBA ve TBF birçok organizasyona beraber imza attığı için uzun soluklu bir ilişkimiz var. Bu anlamda şu ana kadar kat ettiğimiz yoldan çok memnunum.” diye konuştu.

3x3 ile ilgili 2 temel amaçları olduğunun altını çizen FIBA 3x3 Sportif Direktörü Kosta Iliev, “Mümkünse 3x3’ü 2016’ya kadar olimpik branşlardan biri haline getirmek istiyoruz. İkinci amacımız ise basketbol oynayan insan sayısını artırmak. Bütün stratejimizi bu iki amaç uğruna gerçekleştirmeye çabalıyoruz. Açıkçası bu amaçlar uğruna çok büyük bir itici güç altında çalışıyoruz. Temmuz ayından bu yana her hafta farklı bir şehir ve ülkedeydik. Dünya Turu’nun Sao Paulo ve New York ayaklarında yer aldık. Geçen hafta Atina’da erkek ve kadınlar dünya şampiyonaları düzenlendi.

Bu organizasyona milli takımlar katıldı.

Bunun dışında 2016 Olimpiyatlarına katılmak için birtakım belgelerin olimpiyat komitesine sunulması gerekiyordu. Bunları da yetiştirdik. Şu ana kadar kat ettiğimiz gelişmenin oldukça tatmin edici olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Kosta Iliev son olarak, “Bu noktada Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve özellikle bize çok yardımcı olan, Ankara’da geçen sene bu organizasyonun temellerini attığımız günden bu yana yardımlarını bizden esirgemeyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel’e teşekkür ediyorum. Çok iyi bir işbirliği içerisindeyiz ve bunun böyle devam edeceğine inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.