Olimpiyat Şampiyonu Tazegül’ün Yeni Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Tekvando Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül, yeni hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Tekvando Federasyonu’nun Konya Akyokuş Park Restoran'da düzenlediği iftar programına; AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Ayşe Türkmenoğlu, Gülay Samancı; Selçuk Üniversitesi Rektörü Hakkı Gökbel, Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül, antrenörü Ali Şahin ve tekvando milli takım sporcuları katıldı.

Burada konuşan Servet Tazegül, 2016 olimpiyatlarında tekrar şampiyon olarak unvanını korumak istediğini dile getirdi. Tazegül, uzun bir süre çalışmanın sonucu şampiyonluğu elde ettiklerini dile getirerek, "Aynı şekilde çalışmaya devam etmemiz halinde ülke olarak daha çok şampiyonluklar kazanacağımızdan eminim. Şimdiki yeni hedefim dünya şampiyonluğunda yine İstiklal Marşı'nı okutmak. Daha sonra ise 2016 olimpiyatlarında tekrar altın madalya kazanarak unvanımı korumak istiyorum." dedi.

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin de, Türkiye’de sporun gelişmesi ve başarıya ulaşması için kamu ve özel sektörün de desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Özellikle üniversite ve parlamentonun desteğinin önemine vurgu yapan Metin Şahin, "Olimpiyatlarda Jameika gibi küçücük bir ülkeyi tek bir sporcunun nasıl tanıttığını gördük. Biz büyük bir ülkeyiz ve büyük olmalıyız. Bu nedenle kazandığımız olimpiyat şampiyonluğu bizim için çok önemli. Bu şampiyonluk için 8-9 yıllık bir hazırlık yaptık ve neticeye ulaştık. Servet gibi bir sporcunun yetişmesi kolay değil, çok uzun zaman gerekiyor. Servet gibi arkadan gelen çocuklarımız var, sadece burada kalmasın bu başarı.
Olimpiyatlarda Sayın Başbakanımız ve Bakanımız sporcularımızı arayıp motivasyonlarını güçlendirdiler, onlara çok teşekkür ediyoruz. Parlamentonun başı bu şekilde spora ilgi gösterirse elbette halkımız da aynı ilgiyi gösterecektir. 2016'nın bize onlarca altın madalya getirmesini diliyorum. Yakılan bu ateş oraya yansır. Ben Servet kardeşimizi ve diğer madalya kazanan sporcularımızı kutluyorum." dedi.

Şahin, şu ana kadar kendilerini dünya şampiyonalarında gösteremediklerini ifade ederek, "Biz çok başarılıydık; ama maalesef kendimizi tanıtamadık. Çünkü spor denilince Türkiye’de akla başka şeyler geliyor. Bunun için amatör sporlara da gereken ilgiyi ülke olarak göstermeliyiz." şeklinde konuştu.