Çağla Akın: Kürsüye Çıkmak İstiyoruz

Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası finallari 18-26 Ağustos tarihlerinde Ankara'da yapılacak.

Genç Kız Milli Takım, bu önemli turnuvaya Ankara'da yaptığı kampla hazırlanıyor. Takımın pasörlerinden Çağla Akın da diğer arkadaşları gibi kendisinden çok şey beklenen oyunculardan. Çağla, Voleybol Federasyonu basın departmanının hazırladığı, “Oyuncularımızı tanıyalım” dizisinin konuğu oldu. İddialı açıklamalar Yapan Çağla Akın, "19 Ocak 1995 İstanbul doğumluyum. 1 metre 77 santimetre boyundayım.
Profesyonel olarak voleybola 6. Sınıfta Vakıfbank Spor Kulübü'nde başladım." diyerek kendini tanıtırken, sporculuğunun aileden geldiğini söyledi.

"Anne ve babamın da milli sporcular olması benim spora erken yaşta başlamamda en büyük etkendi." diyen Çağla Akın, "İlk olarak yüzme ve jimnastikle ilgilendim. Ardından ailem beni takım sporlarına yöneltti ve baskebol oynadım. 3 sene basketbol oynadıktan sonra, voleybolun bayanlara daha fazla yakıştığını düşünerek ailem beni voleybola yönlendirdi." şeklinde konuştu.

Voleybolu bu kadar çok sevmesini sağlayan ilk antrenörü Ercan Gündoğdu'ya teşekkür eden Çağla Akın, "O olmasaydı basketbola tekrar geri dönerdim heralde. Ercan Hocamın dışında buralara kadar gelmemde çok emek sarfeden Gonca Dilik, Marco Aurelio Motta, Alper Erdoğuş ve İsmail Şahin'e çok teşekkür ediyorum." diyerek şunları söyledi:"Voleybol konusundaki hayallerim arasında yurt dışında da oynamak var. Diğer ligleri de görüp farklı tecrübeler kazanmak istiyorum. En büyük hayalim İtalya veya Asya ülkelerinden birinin liginde oynamak. Hedeflerimi daima yüksekte tutarım. Hele ki artık ülkemizde bu kadar başarılar çoğalmışken çıta daha da yükseliyor. Hedeflerimizi daha da yükseltip buna bağlı olarak daha fazla çalışmalıyız. Bu sene Gençler Avrupa Şampiyonası'nda ne kadar çalışıp geçen seneye göre seviyemizi ne kadar yükselttiğimizi göstereceğiz.

Lo Bianco her zaman idolüm olmuştur. Gerek oyunuyla gerek sahadaki duruşu ve karakteriyle örnek aldığım bir pasör. Bu sene ülkemizde oynaması ben ve benim gibi pasörler için büyük bir şanstı."

ANKARA SEYİRCİSİNİN DESTEĞİYLE
Şu an Avrupa şampiyonası için Ankara'da kampta olduklarını da belirten Çağla Akın, "Önümüzde çok kısa bir zaman kaldı. Çalışmalarımız yoğun ama aynı zamanda eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Her gün daha da iyiye giderek çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:"Geçen sene bir ilki başardık. Hedefimiz her zaman olduğu gibi yüksek. Bu sene de gençler seviyesinde neden bir ilki başarmayalım. Ankara seyircisinin de desteğiyle bu sene de en iyi dereceyi elde edip kürsüye çıkmak istiyoruz."