Kayserispor Alt Yapı Genel Koordinatörlüğüne Gerard Van Der Lem Getirldi

Kayserispor, alt yapı Genel Koordinatörlüğü görevine Hollandalı Gerard Van Der Lem’i getirdi.

Kayserispor tesislerinde düzenlenen törende Hollandalı Gerard Van Der Lem Kayserispor alt yapı Genel Koordinatörlüğü görevine getirildi.

Törene katılan Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, “Gerard’ın Kayserispor alt yapı Genel Koordinatörlüğüne getirilmesi Kayserispor için güzel oldu. Önceden gençleri başka kulüplerden bulup getiriyorduk, artık kendi futbolcumuzu kendimiz yetiştireceğiz. Futbol kariyeri çok büyük başarılarla dolu bir kişiyi futbol alt yapısına getirdik. Bundan dolayı çok mutluyum. Gerard gittiği takımlarda ve milli takımda görev almış önemli bir teknik adam. Burada hem bizim için hem de alt yapımızın yapılanması açısından, Gerard eğer becerebilirsek Kayseri ve bölgesindeki antrenörlerin eğitimine de katkı sağlayacak” dedi.

Türk futbolunun son dönemde sıkıntı içinde olduğunu belirten Hurma, “Gerard’ın başarılı olması çok sıkıntı çeken Türk futbolu açısından çok önemli. Çünkü üzülerek söylüyorum ki 80 milyonluk ülkede kendi evlatlarımızı yetiştirmekte ve geliştirmekte çok ciddi sıkıntı çekiyoruz. Kendi çocuklarımızı yetiştirmek için yabancı yasağının kaldırılması gibi akla uygun olmayan düşünceler oluyor. Oysa ki yabancıların buraya gelmesini engelleyerek değil, kendi çocuklarımızı onlarla rekabet edecek seviyeye getirerek futbolumuzu kaldırabiliriz” ifadelerini kullandı.

Gerard Van Der Lem ise, alt yapıya getirmek istediği yeniliklerin olduğunu ifade ederek, "Türkiye’de çocuklara yönelik iyi eğitim var ve kulüplerde de bu eğitim gayet iyi durumda. Biz burada felsefi olarak çalışmak istiyoruz. Alt yapıda 4-3-3 sistemini kullanacağız. Avrupa’da bulunun bütün kulüpler bu sistemi kullanırken biz neden bu sistemi kullanmayalım? Hollanda, İspanya, Fransa ve Almanya bu sistemi kullanan ülkelerden birkaçı. Ayrıca bu sistem Hollanda’da kullanılan en iyi sistem” diye konuştu.

Alt yapıdaki futbolculara as takıma kazandırmak istediklerini belirten Gerard, “Bizim istediğimiz, en alt seviyede bulunan futbolcuları 1. takıma kazandırmak istiyoruz. Bu noktayı oluşturmanın çok zor olduğunu biliyoruz. Biliyoruz ki birçok çocuk a takıma çıkmakta zorlanıyor. Ama göreceksiniz tüm departmanlarda en az bir oyuncuyu as takıma çıkaracağız. Tüm koçlarla birlikte program hazırlayacağım. Tercihim Türk koçlarla çalışmak. Bu yolla futbolcularla iletişim kurmakta kolay sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kayserispor tesislerin iyiye gittiğini söyleyen Gerard, “Tesisler kullanım için daha iyiye gidiyor. Benim oyunculara ilk programım hazır. Bunu Şota ve diğer hocalarla konuşuyoruz. Belirtmeliyim ki benim görevim sadece program yazmak değil, onu doldurmak. Bu program hem felsefi olarak hem de mantalite olarak geliştirilebilecek bir program. Biz çocukların futbol yolunda en iyi eğitimi almalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA