Erzurum Süper Kupa Maçına Hazır

Erzurum’da 12 Ağustos’ta Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak olan süper kupa finali öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında derbi maç öncesi alınması planlanan tedbirler gözden geçirildi. Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Halil İbrahim Gökçan, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdür Vekili Yüzbaşı Altan Kayabaşı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, İl Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Nihat Bulandere, Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Hikmet Yıldırgan, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ziyaatin Uçan ve diğer idari amirler katıldı.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, yaptığı açıklamada, “12 Ağustos’ta Erzurum’da yapılması planlanan süper kupa finalinde Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin oynayacağı maçta Erzurum valiliği olarak elimizden geldiği kadar bütün tedbirleri aldık. Stad içerisinde 550 emniyet görevlimiz aynı zamanda Federasyon tarafından gönderilecek 550 özel güvenlik görevlisi yer alacak. Bunlar stadın iç ve dış güvenliğinden sorumlu olacak. Aynı zamanda güvenlik tedbiriyle ilgili biz şehrimizde gerekli bütün tedbirleri aldık. Polis sayımız güvenlik için yeterli. Maç öncesinde ve maç sonrasında taraftarların olası yapacağı olaylarla ilgili bütün tedbirler alınmış durumda.

Biz maçın güvenli ve huzurlu bir şekilde geçmesi için bütün tedbirleri aldık. Maçın centilmenliğe uygun bir şekilde geçeceğini umuyoruz. İki takım taraftarının da hem sporun güzel boyutları hem de içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı sebebiyle hoş görülü bir şekilde davranacağına inanıyorum. Güzel bir müsabaka olup öncesinde ve sonrasında kardeşlik için geçecek bir müsabaka olmasını temenni ediyoruz. Gerek emniyet müdürlüğü, gerek sağlık kurumuyla birlikte her türlü tedbiri almış bulunuyoruz. Ayrıca trafik tedbirleri aldık. Maç günü stadyum güzergâhındaki yollarda özel tedbirler almayı planlıyoruz. Biz Erzurum olarak maça hazırız.” Diye konuştu.

Kaynak: İHA