Emre Belözoğlu: Real ve Barça kadar güçlüyüz

Atletico Madrid'de forma giyen Emre Belözoğlu, İspanyol gazetesi AS'a özel bir röportaj verdi.

İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid'e transfer olan Emre Belözoğlu, İspanya ve Türk futbolu hakkında açıklamalarda bulundu.

DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLU BURADA

Yeni sezonda Arda Turan ile birlikte Madrid ekibinin başarısı için ter dökecek Emre, iki ülkenin futbol anlayışlarını karşılaştırdı. Tecrübeli futbolcu, 'İspanyol futbolu, Türkiye'den biraz farklı olarak teknik ve taktik açıdan çok ileride. İspanya'da dünyanın en iyi futbolu oynanıyor ' ifadelerini kullandı.

REAL VE BARCA'DAN AŞAĞI KALIR YANIMIZ YOK

İspanya Ligi'ndeki dev rakiplerini de değerlendiren milli futbolcu, 'Barcelona ve Real Madrid çok güçlü ekipler; fakat bizim de onlardan aşağı kalır bir yanımız yok. Başarıya aç bir ekip ve kaybetmeyi sevmeyen bir hocamız var. Eğer disiplinli çalışırsak onlarla aynı seviyede mücadele ederek başarıya ulaşabileceğimize eminim ' dedi.

BURAYA GELDİĞİM İÇİN ÇOK MUTLUYUM

Yeni kulübünde olmaktan duyduğu mutluluğu da dile getiren Emre Belözoğlu, 'Buraya geldiğim için çok mutluyum, 3 haftadır buradayım. Harika bir arkadaşlık ortamı var. Küçük, büyük herkesin birbirine saygısı sonsuz. İlk izlenimlerim güzel ' şeklinde konuştu.

TAKIMIM İÇİN HER ŞEYİ VERMEYE HAZIRIM

Sakatlığından kurtulduğunu da dile getiren Emre, antrenmanlara başladığını ve kendini iyi hissettiğini kaydetti.

İlk kez Vicente Calderon'da sahaya çıkacağı günle ilgili de konuşan deneyimli orta saha oyuncusu, 'Umarım taraftarlarla iletişimim ve onlar üzerinde bırakacağım izlenim güzel olur. Takımım için her şeyi vermeye hazırım ' dedi.

BURADA AİLE GİBİYİZ

Takım arkadaşlarıyla ilişkisinin çok iyi olduğuna da değinen Emre, 'Herkesle iyi anlaşıyorum ama özellikle Tiago, Mario ve Gabi ile bir aile gibiyiz ' ifadelerini kullandı.