Hadak Tarafından 18'ncisi Düzenlenen ''erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı''na 200 Dağcı Katılıyor

Kayseri'de Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Merkezi tarafından düzenlenen, ''18. Erciyes Zirve Tırmanışı ve Sütdonduran Kampı'' yaklaşık 200 dağcıyı bir araya getirdi.

Erciyes Dağı'nın 2 bin 700 metre rakımlı Sütdonduran bölgesindeki etkinlik, Boydak Dağ Evi'nde düzenlenen törenle başladı.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden de katılımcıların yer aldığı etkinlik çerçevesinde yaklaşık 200 dağcı, Sütdonduran Yaylası'nda kamp kurdu.

Yaklaşık 100 dağcı, üç gün sürecek kamp süresince Erciyes zirve tırmanışı yapacak. Diğer katılımcılar yürüyüş yapacak ve doğayla baş başa kalmanın keyfini yaşayacak.

Kampa katılan UMKE ve acil afet durum ekipleri de hem kamp faaliyetleri için önlem alacak hem de aldıkları dağcılık eğitimi kapsamında tatbikat yapmış olacaklar.

Törene AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, HADAK Başkanı Ahmet Herdem, sporcular ve davetliler katıldı.

Elitaş, kampın açılışında yaptığı konuşmada, etkinliğin Erciyes Dağı'nın tanıtımı açısından önemli olduğunu ifade ederek, Erciyes'in yapılacak yatırımlarla turizm ve sportif faaliyetler açısından daha etkin kullanılacağını söyledi.

HADAK Başkanı Herdem de organizasyonun bu yıl daha kapsamlı olduğunu, katılımcı sayısının arttığını ve etkinliğin giderek profesyonelleştiğini söyledi.

Muhabir: Mustafa Önal / İsmail İçer / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA