Türkiye, Erkeklerde ve Bayanlarda Şampiyon Oldu

Eskişehir'de yapılan 43. Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası sona erdi. Türkiye, erkeklerde 199 puanla, bayanlarda ise 192,5 puanla şampiyon oldu.

Vali Sami Sönmez Spor Kompleksi'nde, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Bosna Hersek, Moldova, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Karadağ'dan yaklaşık 400 sporcu katıldı.

Türkiye, erkeklerde 199 puanla, bayanlarda 192,5 puanla şampiyon oldu. Yunanistan erkeklerde 185 puan 2'nci, bayanlarda 165 puanla 3'üncü, Romanya ise erkeklerde 174 puanla üçüncü, bayanlarda 180,5 puanla 2'nci oldu.

Türkiye, erkeklerde 9 altın, 7 gümüş, 4 de bronz madalya kazandı. Bayanlarda ise 13 altın, 2 gümüş, 3 bronz madalya elde etti.

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, şampiyonanın sonunda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası'nda ilk kez erkek ve bayanların aynı anda şampiyon olduğu kaydetti.

Türk atletizminin olimpiyatlarda Avrupa ve dünyada mücadele ettiğini ifade eden Terzi, şöyle konuştu:

''Balkan Gençler Atletizm Şampiyonası, büyüklerin alt yapısını oluşturuyor. Yapılan dereceler bizlere ilerisi için büyük ümitler verdi. Altyapımız, projelerimiz tamam. Artık yakın zamanda büyükler de gençleşecek. Büyük takımlarımızı gençleştirmek istiyoruz, gençleştirirken de bugün gördüğümüz özellikler bizleri çok sevindirdi. Takımlarımızı, antrenörlerimizi, kulüplerimizi kutluyorum.''

Muhabir: Fatih Doğan / Deniz Açık / Okan Yardımcı

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA