Ünal Aysal: 25 Hazirana Kadar Üç Aşağı Beş Yukarı Transferi Tamamlayacağız

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, 25 haziran transfer bitirme tarihini üç aşağı beş yukarı tutturacaklarını açıkladı.

Başkan Aysal, Fenerbahçenin Şampiyonlar Ligi 'ne alınması kararına da, “Kendilerine başarılar diliyorum.” dedi.

Aysal, ayrıca Beşiktaş 'ın TT Arenayı kullanmak istemesi durumuna da açıklık getirerek, Beşiktaşın bir dost kulüp olduğunu açıkladı.

Spor Toto Süper Ligi 'nin 2011-2012 sezonun 18. Şampiyonu Galatasarayın şampiyonluk kutlamaları il etkinlikleri devam ediyor. Antalya Galatasarayılar Derneği 'nin düzenlediği şampiyonluk kutlaması Antalya Rixos Lares Otel 'de gerçekleştirildi.

Şampiyonluk gecesine Galatasaray Başkanı Ünal Aysal 'ın yanı sıra, efsane oyuncuları Cevad Prekazi ve Zoran Simovic katıldı.

Burada Sarı-Kırmızılı taraftarlara seslenen Başkan Ünal Aysal, Galatasarayın diğer kulüpler gibi gücünü hiçbir organizasyon ve hiçbir suni güçten almadığını, bu takımın gücünü sadece taraftarlardan aldığını aktardı. Aysal, bu gücün de hiçbir zaman azalmadığını, tam tersine her gün biraz daha büyüdüğünü anlattı. Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Aysal, transferlerin 25 Haziran 'a kadar bitirileceği sorusuna, bu tarihi odak olarak koyduklarını, transferi üç aşağı beş yukarı 25-30 Haziran arasında tamamlayacaklarını hatırlattı. Gerekli açıklamaları da daha sonra yapacaklarını söyleyen Aysal, “Belki bir oyuncu temmuz ayına da sarkabilir. Ama diğerlerini esas nokta atış olanları verdiğimiz tarih aralığında taraftarlarımıza sunacağız. Buradan bitmiş transfer haberini verirsem de bütün espri kaçar. Ama bu açıklamayı hepinize birden yapacağım.” dedi.

BEŞİKTAŞIN ARENAYI KULLANMA İSTEĞİ

Beşiktaşın TT Arena 'da karşılaşmalarını oynama ısrarı durumuna Aysal, siyah-beyazlı takımn dost bir kulüp olduğunu, onlarla çok eski bir dostlukları olduğunu bu yüzden birbirlerini üzecek yoracak hiçbir şey yapmayacaklarını açıkladı.

Galatasarayın Arena 'dan kaynaklanan bir sürü eksiklikleri olduğunu hatırlatan Başkan Aysal, “Bunların tamamlanması ve Galatasarayın kurmuş olduğu düzenin de zarar görmemesi için Beşiktaş 'ın bu konuda fazla ısrarlı olmayacağını tahmin ediyorum. Bu tip ısrarlar devam ederse biz görevimizi yönetim olarak bunu genel kurula sunacağız. Bizim burada fazla bir söz hakkımız yok.” diye konuştu.

Sizin bu duruma şahsi oyunuz 'Red ' yönündeki soruya da Aysal, böyle bir şeyin olacağı çok zor, denedik ve hep beraber formüller aradıklarını ancak, ne olursa olsun bir çözüm bulamadıklarını belirtti.

FENERBAHÇEYE BAŞARILAR DİLİYORUM

UEFA 'nın Fenerbahçeye Şampiyonlar Ligi 'ne katılabilir olurunu vermesi sorusunun da hatırlatılması üzerine Aysal, alınan kararın UEFA 'ya ait olduğunu, kendilerinin bugüne kadar hiçbir kulüp için fikir beyan etmediklerini aktardı. Kendileri için önemli olanın Galatasaray 'ın zarar görmeyeceği bir çözüm bulunması olduğunun altını çizen Aysal, “Herhalde böyle bir çözüm bulundu ki Fenerbahçe de böylece ait olduğu yere dönüyor. Kendilerine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

'AMRABAT OLAYI KAPANMIŞTIR '

Galatasarayın Kayserisporlu Amrabat 'ı istemesi ve transferi ile ilgili son durumun ne olduğu sorulması üzerine Başkan Aysal, sarı-kırmızılı takım için Galatasaray olayının kapandığını sözlerine ekledi. Galatasaray Kulübü, Erkek Basketbol takımının Başantrenörlüğü görevi için Ergin Ataman ile anlaşmasıyla ilgili de Aysal şu açıklamada bulundu: “Başarılı bir koç, bizim kadrolarımıza katıldığı için mutluyum. İnşallah Beşiktaştaki başarısını bizde de sürdürür.”