Ahmet Çakar: Türkçe Olimpiyatları'na Gelen Çocuklar Beni Çok Şaşırttı

Türk futbolunun eski hakemlerinden ve günümüz televizyon yorumcularından Ahmet Çakar, Türkçe Olimpiyatları’na gelen çocukların kendisini çok şaşırttığını söyledi.


Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın açılışına katılan Ahmet Çakar, “Dünyanın değişik yerlerinden gelen insanlar çatır çatır bizden bile iyi Türkçe konuşuyorlar. Ne mutlu bize. Bu tabloyu gördük. Bize hep küçükken söylenirdi. Dünyada güçlü devlet olmak istiyorsanız önce dilinizi, örfünüzü diğer ülkelere yayabilmelisiniz denirdi. Biz küçükken İngilizce konuştuğumuz zaman bir şey yaptığımızı sanırdık. Şu anda diğer ülkenin çocuklarının Türkçe konuştuğunu gördüm. Hem çok şaşkın hem çok mutluyum. Ben bu işin bu boyutta olduğunu bilmiyordum.” diye konuştu.

Ahmet Çakar, fotoğraf çekimi sırasında yanındaki Asyalı bir kızın Türkçe konuşmasına hayran kaldığını vurgulayarak, “Sahne performanslarında değişik dallarda gösteriler yapacaklarını duydum. Onları görünce daha da şaşıracağımı hissediyorum.” dedi.