Bank Asya 1. Lig Finali Yarın Oynanacak

Spor Toto Süper Lig'e çıkacak 3. ve son takımın belli olacağı Bank Asya 1. Lig play-off finali yarın Adanaspor ile Kasımpaşa arasında oynanacak ve Süper Lig'in son takımı da belli olacak.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçta FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus düdük çalacak. Aydınus'un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Aleks Taşçıoğlu yaparken, Volkan Bayarslan da dördüncü hakem olacak.

SPOR TOTO SÜPER LİG'E DOĞRU: ADANASPOR
Türk futbolunda özellikle 70'li ve 80'li yıllarda önemli bir güç olan Adana futbolu uzun yıllardır duyduğu Spor Toto Süper Lig özlemini Adanaspor ile indirmek istiyor. 54 yıllık Süper Lig tarihinin 21 sezonunda yer almayı başaran Toros Kaplanı, 1980-1981 sezonunda ikinciliğe kadar ulaşarak çizdiği performansı tekrarlamak arzusunda.Finalde Kasımpaşa'yı geçmek isteyen turuncu - beyazlıların, 15 Mayıs 2004'te veda ettiği en üst lige 8 yıl sonra dönmesi için önünde tek bir maç bulunuyor.Bank Asya 1. Lig'in 34 haftalık sezonunu 53 puanla altıncı sırada bitiren ve böylece play-off'a kalmaya hak kazanan son takım olan Adana temsilcisi, yarı finalde Çaykur Rizespor'u 3-1 ve 0-1'lik galibiyetlerle geçerek finale yükseldi. Adanaspor'un bu başarısında en önemli paylardan biri Mbilla'ya ait. Dördüncü sezonunu geçirdiği takımının sezonda attığı 46 golün 12'sini atan Kamerunlu golcü, Çaykur Rizespor ile oynanan ilk yarı final maçında da 2 gol atarak toplamda 14 gole ulaştı.

LEVENT ERİŞ ÜÇLEMEK İSTİYOR
Adanaspor'un kadrosunda daha önce Spor Toto Süper Lig tecrübesi yaşamış isimler bulunuyor. Bu futbolculardan biri de Tuna Üzümcü, Mayıs 2010'da Bursaspor forması ile Süper Lig şampiyonluğu yaşamış olan 30 yaşındaki savunmacı bir kez daha kupa kaldırmak istiyor. Spor Toto Süper Lig'de şimdiye kadar 242 maça çıkmış olan Adnan Güngör de tekrar Süper Lig'de olmak hedefinde.Sezon başında Adanaspor teknik direktörlüğünü üstlenen Levent Eriş, 2004-005 ve 2008-2009 sezonlarında Manisaspor'u Süper Lig'e taşıyarak gösterdiği başarıyı bu kez yarın akşam Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Adanaspor ile yapmayı amaçlıyor.

SPOR TOTO SÜPER LİG'E DOĞRU: KASIMPAŞA
Kasımpaşa, geçen yıl Mayıs ayında veda ettiği Spor Toto Süper Lig'e 1 yıl sonra başka bir Mayıs akşamında dönmek istiyor. Semt takımı olmasına rağmen 91 yıllık geçmişinde birden fazla Süper Lig'de mücadele etme başarısı göstermiş olan lacivert - beyazlılar, finali kazanırlarsa yeni sezonda Spor Toto Süper Lig'deki 5. İstanbul takımı olacaklar. Bu yolda da play-off final istatistiklerine güveniyorlar. Şu ana kadar 2 kez play-off finali oynayan Kasımpaşa; 2007'de Altay'ı, 2009'da da Karşıyaka'yı yenerek Süper Lig'e çıkmışlardı.Bu sezon Bank Asya 1. Lig'de uzun süre ilk 2 içinde yer alan Kasımpaşa, son haftalarda bu istikrarı sürdüremeyince 59 puanla dördüncü sırada kaldı. Play-off yarı finalinde Konyaspor'u deplasmanda 2-0, kendi sahasında da 4-0 yenen İstanbul temsilcisinin 34 haftalık lig periyodunda attığı 50 golün 12'sinde Dimitrov'un imzası vardı. Bulgar golcü, yarı finaldeki her 2 Konyaspor maçında da birer kez ağları sarsarak toplam 14 gol sayısına ulaştı.

KASIMPAŞA'NIN GOLCÜLERİ FORMDA
Kasımpaşa'da tek formda isim Dimitrov değil. Devre arasında takıma katılan Musa Büyük'ün 4 ayda attığı 13 gol, Kasımpaşa taraftarlarını heyecanlandırıyor. Üstelik 25 yaşındaki oyuncunun bu gollerin son 4'ünü, Konyaspor yarı final maçlarında atmış olması Haliç kenarında kurulu olan kulübün Spor Toto Süper Lig için daha fazla umut taşımasını sağlıyor. Ali Bilgin ve Gökhan Güleç gibi Fenerbahçe, Beşiktaş takımlarının formasını giymiş isimler de Kasımpaşa'nın diğer kozları.27 Mart 2012'de göreve gelen Metin Diyadin, geçen sezon Orduspor ile yaşadığı Spor Toto Süper Lig'e çıkma başarısını bir kez daha tekrarlamak istiyor.