8. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni Başlıyor

8. Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni 19-20 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul Burhan Felek 50.

Yıl Spor Salonu’nda yapılacak. Organizasyonun basın toplantısı saat: 10.30’da Burhan Felek Wolley Hotel’de yapıldı. Basın toplantısına İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Emin Mollaoğlu ile Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonu efsane güreşçilerimiz Mustafa Dağıstanlı, Yaşar Yılmaz ve Necdet Uçar katıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Türk Dünyasından kardeş ülkeleri İstanbul’da bir araya getirip ağırlamaktan gurur duyduklarını kaydederek, “Türk milletinin ata sporu, milli sporumuz güreşte böylesine anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türk Dünyasından kardeşlerimizi İstanbul’da en iyi şekilde misafir edeceğiz. Ümraniye Belediyesi’ne de verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Emin Mollaoğlu da, Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni’ne desteklerinin her yıl devam edeceğini söyledi.

Öte yandan turnuva Cumartesi ve Pazar günü elemeler saat: 13.00-17.00 ve finaller de 17.30-19.00 arası yapılacak. Pazar günü final müsabakalarından sonra, katılımcı ülkelerin sporcuları, antrenörleri ve yöneticileriyle birlikte, bir Boğaz turu düzenlenecek.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 7 yıldır başarıyla gerçekleştirilen Uluslararası Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni’ne, bu yıl Ümraniye Belediyesi sponsorluk yapıyor. Turnuvaya Azerbaycan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Tataristan, Dağıstan, Bulgaristan, Makedonya, Ukrayna, Türkiye ve İstanbul Karması’ndan yaklaşık 150 güreşçi katılacak .

Kaynak: İHA