Semih Kaya: Kadıköy'de kupa kaldırmak genç yaşımda bana da nasip oldu

Genç yaşına rağmen Galatasaray formasıyla başarılı bir performans ortaya koyan ve şampiyonluk sevinci yaşayan Semih Kaya, en büyük hedefinin Galatasaray'da kaptanlık yapmak olduğunu söyledi.

FONEX Kozmetik tarafından bu yıl 13.'sü düzenlenen Yılın Futbol Oscarları Ödül Töreni'nde ''Yılın Genç Yeteneği'' ödülüne layık görülen Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Semih Kaya, sarı-kırmızılı takımda efsaneleşmiş isimleri kendisine örnek aldığını belirterek, ''En büyük hedefim Bülent Korkmaz gibi, Hakan Şükür gibi, Galatasaray'ın kaptanlığını yapmak'' dedi.

-''Kadıköy'de kupa kaldırmak genç yaşımda bana da nasip oldu''-

Ödül töreni öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Semih Kaya, Fenerbahçe ile deplasmanda 0-0 berabere kalarak Spor Toto Süper Lig'de sezonu şampiyon olarak kapatmalarını ve şampiyonluk kupasını ezeli rakiplerinin sahasında kaldırmalarını değerlendirerek, ''Bizim için gerçekten ayrı bir mutluluk, Kadıköy'de kupa kaldırmak. Bu, genç yaşımda bana da nasip oldu. Takım arkadaşlarıma, abilerime, hocalarıma bana bu şansı verdikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kadıköy'de iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Fenerbahçe iyi bir kulüp, iyi oyunculardan kurulu bir takım. Ancak Galatasaray'ın da ne kadar kaliteli, dünya çapında oyunculara sahip olduğunu bütün herkes biliyor. Kupayı kazandığımız için çok mutluyum. Kadıköy'de kupa kaldırmanın mutluluğunu yaşayınca anlıyorsunuz. Allah'ıma çok şükür. Ben de bu duyguyu yaşadım. Benim gibi genç bir çocuğun, 21 yaşındaki bir futbolcunun, kupayı kaldırması herkese nasip olmaz. Çok şükür Kadıköy'de kupayı kaldırdık'' ifadelerini kullandı.

-''Fatih Hocam beni hiçbir zaman arka plana atmadı''-

Başarısındaki en büyük payın teknik direktör Fatih Terim'e ait olduğunu vurgulayan Semih Kaya, ''Kayserispor maçından başlayan bir serüvenim vardı. Kayserispor maçında hocam formayı bana verdi, bana şans tanıdı. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. İyi bir performans gösterdiğimi düşünüyorum. Tabi ki, bazı maçlarda kritik hatalar yaptım. Hocam beni hiçbir zaman arka plana atmadı. Beni sürekli oynattı, bana güvendi. Onun bendeki değeri, bana gösterdiği değer fazladır'' diye konuştu.

-''Milli Takım'ın kariyerim açısından iyi olacağını düşünüyorum''-

A Milli Takım kadrosuna davet edilip edilmeyeceği ile ilgili sorulara ise Semih Kaya, ''Milli Takım'dan tabii ki beklentilerim var. Milli Takım'ın benim kariyerim açısından iyi olacağını düşünüyorum. Abdullah Avcı ile bir konuşmamız olmadı. Çağırırlarsa giderim çağırmazlarsa da, 'ben de bir hata vardır' diye düşünürüm'' şeklinde cevap verdi.

-''Galatasaray'a büyük borcum var''-

Semih Kaya, yurt dışından bir teklif gelmesi durumunda takımdan ayrılmayı düşünüp düşünmeyeceği ile ilgili bir soruya ise şu cevabı verdi:

''Öncelikle Galatasaray'da kendimi kanıtlamak ve borcumu ödemek istiyorum. Galatasaray'a büyük bir borcum var. Beni yoktan var ettiler. Bu borcumu ödedikten sonra tabii ki farklı teklifler olursa Galatasaray da bu teklifleri değerlendirirse yurt dışı olabilir. Ama ben öncelikle Galatasaray'da kalmayı düşünüyorum. Ayrılmak gibi bir niyetim yok.''

Geride bıraktığımız sezonunun kendileri için zorlu geçtiğini belirten Semih Kaya, Şampiyonlar Ligi için kadrolarını yeterli gördüğünü de ifade etti.

Semih Kaya sözlerini şöyle noktaladı:

''2011/2012 sezonu inanılmaz derecede zorlu geçti. Farklı olaylar oldu. Sezon başında lig geç başladı daha sonra Süper Final eklendi. Bunlar futbolda olabilecek şeyler. Beni etkilemedi, biz futbolcuyuz. Futbolcular da buna alışkın oldukları için zorlanmadıklarını düşünüyorum. Şimdi Şampiyonlar Ligi var. Benim açımdan, genç arkadaşım Emre açısından iyi olacağını düşünüyorum. Galatasaray'ın kadrosunu Şampiyonlar Ligi için yeterli görüyorum.''

-Abdullah Avcı da katıldı-

Polat Otel Champions Bar'da düzenlenen ödül törenine, aralarında Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Spor A.Ş Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu gibi çok sayıda davetli katıldı.

Ödüle layık görülen isimlerden Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile futbolcular Volkan Demirel, Tomas Ujfalusi, Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ise törende yer almadılar.

Öte yandan, medya dalında bazı TV kanalları, spor yazarları ve muhabirlere de başarı ödülü verildi.

Kaynak: AA