Gençlerbirliği’nde Yasin Öztekin Şoku

Gençlerbirliği’nin başarılı orta saha oyuncusu Yasin Öztekin, 5 Mayıs’ta Gaziantepspor’a karşı oynanan Spor Toto Kupası maçının ardından takım otobüsüne binmeyerek Ankara’yı terk ettiği açıklandı.

Gençlerbirliği ile 1,5 yıllık sözleşmesi bulunan Yasin Öztekin’in, Spor Toto Kupası’nda geçen hafta oynanan Gaziantepspor maçının ardından Ankara’yı terk ettiği öğrenildi. Başta Trabzonspor olmak üzere birçok kulüple ismi anılan başarılı oyuncunun yakın tarihte Beşiktaş’a transfer olacağı yönünde haberler yer almıştı.

Bu konu hakkında Gençlerbirliği Kulübü’nden de bir yazılı açıklama geldi. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz sezon, devre arasında kadromuza katılan Yasin Öztekin kulübümüzün kendisine yaptığı yatırımı karşılıksız bırakmıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Geldiği ilk sezon sürekli forma şansı bulamasa da, bu sezon bir futbolcunun başarısı için devamlılığın önemine inanan teknik ekibimizin pozitif yaklaşımıyla form grafiğini yükselten Yasin, kendisine süper lig düzeyinde futbol oynama şansı veren kulübümüze hak ettiği yaklaşımı gösterememiştir. Bu sezon sonunda sözleşmesinde yer alan opsiyon kullanılmak istenmiş, kendisiyle çeşitli düzeylerde görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Genel Menajerimiz Cem Onuk'un göreve başlamasıyla hızlanan bu görüşmelerde kulüp Yasin Öztekin’in taleplerini yerine getireceğini taahhüt etmiştir. Ancak futbolcu bir profesyonele yakışmayacak bir biçimde Gaziantepspor’la oynanan Spor Toto Kupası maçı sonrası takım otobüsüne binmeyerek kulübe dönmemiş ve alınan bilgilere göre şehri de terk etmiştir. Günümüz futbolunda oyuncunun sadece saha içi performansı değil diğer karakter özellikleri de önem kazanmıştır. Yasin Öztekin, kulübümüzün yeteneklerine inandığı bir futbolcudur. Ancak transfer sürecinde gösterdiği söz konusu yaklaşım bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Futbolda başarı forma şansıyla orantılıdır. Konuyla ilgili spekülasyonları engellemek adına konuyu kamuoyuyla paylaşır, Yasin Öztekin’e de şans dileriz.” 5 Ocak 2011 tarihinde Gençlerbirliği ile 1,5 yıllık sözleşme imzalayan Yasin Öztekin, Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda başarılı bir dönem geçirdi. Spor Toto Süper Lig’de çıktığı 54 maçta 9 gol atan Öztekin, Ziraat Türkiye Kupası’nda çıktığı 8 maçta ise 3 gol atma başarısı göstermişti

Kaynak: İHA