Mehmet Özdilek: Ligde Kaldık, Mutluyuz

MP Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig'de bu yıl ligde kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Takımının Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olmasına rağmen Samsunspor'un kendi evinde Sivasspor'a 2-1 mağlup olmasıyla ligde kaldıkları karşılaşmanın Sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan genç teknik adam, bu yıl ligde kaldıkları için mutlu olduklarını kaydederek, "Bursaspor maçını kaybettikten Sonra bir haftadır İstanbul'da Fenerbahçe maçına çalıştık. Ligde kalmayı Son haftaya bırakmanın sıkıntısını yaşıyoruz. Bu takımın 3-4 hafta önce düşme hattından uzakta ilk 8'i zorluyorduk. Ancak arka arkaya yapılan hatalar bizi zor duruma soktu. Böylesine bir ortamda Fenerbahçe ile oynadığımız için işimize yarıyan skoru almaya mücadele ettik. Golü yiyip mağlup duruma düşünce Samsun'dan gelecek olumlu haberi bekledik. Oradan beklediğimiz Sonuç gelince mutlu olduk. Antalyaspor'un bu yıl ligde kalması gelecek yıllar için önemliydi. Zor bir sezon geçirdik. Neticesinde 34. haftada ligde kalmak önemliydi. Samsunspor'a da geçmiş olsun. Umarım tekrar lige dönerler." dedi.

Mehmet Özdilek, ligde ölüm kalım maçı oynadıktan Sonra salı günü oynayacakları kupa maçını düşündüklerini eğer ondan Sonra da oynayacakları iki maçı kazanırlarsa Avrupa'ya katılacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin 'Play-off olduğu bir sezonda play-out olmalı mıydı ?' sorusuna Özdilek, "Sezon başında bize fikir sorulmadı. Play-off'un olduğu yerde play-out olmalıydı. Play-off çok eleştirildi ama Türk futboluna ciddi katkı sağladığını düşünüyorum. En azından Son haftaya kadar çekişmeli geçti. Bu sisteme bazı eklemeler olabilir." diye cevap verdi. Mehmet Özdilek, ligde ilk 8 dışında kalan takımların ne yapacağını kendisinde merak ettiğini belirterek, "Biz Federasyon'a yazı yazdık ama bir cevap alamadık. 3.5 ay uzun bir boşluk süresi var. Kolay değil oyuncuları tatile göndereceğiz. Gelecek sezonun planlamaları da düşünülmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Başka bir gazetecinin 'Devre arasında takımın golcü oyuncusu Necati Ateş'in transferine onay verdiniz. Bu durumu bir hata olarak değerlendiriyor musunuz ?' sorusuna ise tecrübeli teknik adam, şu cevabı verdi: "Bizim bu pozisyona düşmemizin Necati Ateş'in transfer olması ile alakası yok. Devre arasında takımlar ciddi paralar harcayarak kadrolarını güçlendirdi. Biz ekonomik anlamda çok harcayan bir takım değiliz. Son gün Son saatte transfer teklifi geldiğinde Necati Ateş de gitmek istediği için tutamazdık. Ancak bu bize bir ders oldu." Mehmet Özdilek, sözleşmesinin sürdüğünü ancak herhangi bir sorunun bulunmadığını ifade etti.

Tecrübeli hoca, Süper Final serisinde Galatasaray'ın rakiplerinden bir puan önde
olduğunu da sözlerine ekledi .