Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun Alanya - Antalya Etabı, Greipel'in

48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci gününde koşulan olan 153 kilometrelik Alanya-Antalya etabını, Lotto Belisol takımından Andre Greipel 3 saat 16 dakika 4 saniye ile kazandı.

Alanya'dan başlayıp Antalya Konyaaltı Sahili'nde son bulan turun ikinci etabında Andre Greipel'in ardından Matthew Goss ikinci, Matteo Pelucchi ise 3. oldu.Dereceye giren bisikletçilerden birinciye ödülünü, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, ikinciye Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu, üçüncüye de Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal takdim etti.

BELDE BELEDİYELERİNDEN BÜYÜK DESTEK
Alanya'dan start alan bisikletçilere yol boyunca Belde Belediyeleri'nden büyük destek verildiği gözlendi. Başta Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu olmak üzere, Oba, Tosmur, Ilıca, Gündoğmuş Belediyeleri yol boyunca, katılan sporculara başarılar dilediklerini ve Türkiye'yi tercih etti ettikleri için teşekkür ettiklerine dair ibareler yazan pankartlarla destek verdiler.

ANDRE GREIPEL: HER SENE DAHA İYİ OLUYOR
48.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya-Antalya etabını kazanan Lotto Belisol takımının ünlü sprinteri Andre Greipel basın toplantısında, "Alanya-Alanya etabında kaza içinde kaldım başarılı olamadım. Bugün her şey yolunda idi ve kazandım." dedi.

Greipel, şunları söyledi: "Yedi etap kaldı. Türkiye turu her geçen sene daha iyi gidiyor. Çok iyi sprinterler geliyor. Gittikçe artıyor ilgi ve alaka. Ben ise hangi sprinter geliyor ona bakıyorum ve strateji yapıyorum. Bu yarış Gıro İtalya öncesi iyi bir hazırlık turu oluyor ben ve diğer sporcular için. Bu etapta da takım önemli idi. Dört yeni arkadaşımız katıldı ekibimize. Henüz yeniler ve tecrübe kazanacaklar. Her sprint benim için iyi bir deneyim. Bu yarışta kazanmak için varım. Paris – Rubie de çok yoruldum ama yine kazandım.”

"ELMALI ETABINDA GÖZÜM YOK"
Greıpel Antalya-Elmalı etabı için sorulan, "Sprinterler için bu etap dezavantaj mı?" sorusuna şu ise Greipel, şu cevabı verdi: "Evet Alanya-Antalya etabında rahat bir finiş yaptım. Yarınkİ (Bugünkü) etabı kazanmak niyetinde değilim. O etabın yüzde yirmibeşlik bir barajı var benim için. Bunun için çalışacağım açıkçası."Tura, yarın 152 kilometrelik Antalya - Elmalı etabı ile devam edilecek .