Fenerbahçe - Ummc Ekaterinburg Maçının Ardından

FIBA Kadınlar Euroleague 8'li Finali'nde temsilcimiz Fenerbahçe, UMMC Ekaterinburg'a 75-68'lik skorla mağlup olmasının ardından antrenörler ve oyuncular mücadeleyi değerlendirdiler.

FIBA Kadınlar Euroleague 8'li Finali'nde temsilcimiz Fenerbahçe, UMMC Ekaterinburg'a 75-68'lik skorla mağlup olarak turnuvayı dördüncü sırada tamamlarken antrenörler ve oyuncular maçın ardından mücadeleyi değerlendirdiler.UMMC Ekaterinburg’un antrenörü, Algirdas Paulauskas, “Kendi oyunumuzu oynamamız çok zor oldu çünkü biz de faul problemleri yaşadık. Rakibimize 21 serbest atış imkanı versek de oyuncularımın psikolojik ve fiziksel olarak yüksek bir seviyede oynamayı başardılar. Angel McCoughtry’yi savunmak zordu ve ona birçok kez faul yaptık. Ama bugün iyi oynayıp kazanan takımıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“Her iki takımın da üçüncülük maçı oynamak istemediği ve şampiyonluğu hedeflediği gayet açık.” diyerek sözlerine başlayan Candece Parker ise “Ama sahada adeta şampiyonluk için oynuyormuşuz gibi mücadele etmemiz gururumuzun ve takımlarımız için elimizden geleni yapmayı ne kadar istediğimizin kanıtıdır. Şampiyonluk atmosferinde geçen zorlu bir maç oldu. Dünyanın en iyi takımlarından ikisi karşı karşıya geldi ve kazanan tafra son anlarda belirlendi.” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe antrenörü George Dikeoulakos, hâlâ Penny Taylor’ın yokluğunu hissettiklerini dile getirirken, “Onsuz oynamaya alışamadık. Ayrıca bugün Ivana Matovic’in faul problemiyle karşı karşıya kaldık. Dolayısıyla iki skorerimizden yoksun kaldık. Birçok kez rakibimizin aklını karıştırmayı denedik. Bazen bunu başardık, fakat diğer zamanlarda – özellikle de maçın sonunda – tecrübelerini gösterdiler. Ben bugün daha tecrübeli olan takımın kazandığını düşünüyorum. Doğruyu söylemek gerekirse rakibimizin galibiyeti kutlayış şekli çok hoşuma gitti. Çünkü bu bizi çok iyi bir takım olarak gördüklerini ve bize büyük saygı duyduklarını gösteriyor. Oyuncularımla çok gurur duyduğumdan başka başka ne diyeceğimi bilemiyorum.” yorumunda bulundu.Sarı - lacivertli ekibin oyuncusu Elina Babkina ise “İlk olarak Ekaterinburg’u tebrik ediyorum, çok iyi bir maç çıkardılar. Bu turnuvada şanssız olduğumuzu düşünüyorum çünkü en iyi oyuncumuzu kaybettik ve zaten sahada onu aradığımız görülüyordu. Onu yokluğunu çok hissettik ve ayrıca Ivana Matovic faul problemine girdi. Dolayısıyla da dengemiz bozuldu.” diye konuştu.