Beşiktaş, Tarih Yazmak İstiyor

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın 3.turda Atletico Madrid ile deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş'ın teknik direktörü Carlos Carvalhal, "Ben ve futbolcularım Beşiktaş için tarihi bir maç olacağının bilincindeyiz" dedi

Teknik direktör Carlos Carvalhal ile Simao, Vicente Calderon Stadı'nda yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulundular.

Carvalhal, tarih yazmak istediklerini belirterek, 'Rakibimiz büyük bir takım, iki yıl önce bu kupayı kazandı. Atletico Madrid tarih yazmış, biz ise tarih yazmak isteyen bir takımız. Yarınki maçı iyi şekilde geçirip, turu İstanbul'a bırakmak istiyoruz. İstanbul'da kesinlikle 12 kişi oynayacağız ' diye konuştu.

Carlos Carvalhal, hedeflerinin Beşiktaş'ı kuruluşundan bu yana tarihindeki en üst seviyeye çıkarmak olduğunu ifade ederek, 'Beşiktaş'ı çalıştırmaktan, bu taraftara sahip olmaktan gururluyum. Futbolcularımızın hepsi bu takımda olmaktan gurur duyuyor ve ben de onların yaptıklarından gurur duyuyorum. Takım ile taraftar arasında değişik bir bağ var ' şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın bu sezon UEFA'da başarılı sonuçlar elde ettiğini ve Türkiye tarihinde gruplardan lider çıkmayı başaran ilk takım olduklarını vurgulayan Carvalhal, UEFA Avrupa Ligi kupasını iki yıl önce kazanan Atletico Madrid üzerindeki baskının Beşiktaş'a nazaran daha fazla olacağını söyledi.

Carvalhal, geçmişte çalıştırdığı Sporting Lizbon ile Atletico Madrid'e karşı oynadıklarında, 0-0 ve 2-2'lik skorlarla yenilgi almadan elendiklerini hatırlatarak, 'Umarım bu kez daha şanslı olurum ' dedi.

Potekizli teknik adam, kulüp yönetiminde yaşananların takımı nasıl etkilediğiyle ilgili bir soru üzerine, 'Takım içinde para veya problem konuşulmaz. Sadece motive edecek konuşmalar yapılır. En büyük motivasyonumuz da taraftarımız ' açıklamasında bulundu.

Carvalhal, kendini en çok üzen konunun Beşiktaş'ın ligde bulunduğu konum olduğunu da kaydederek, 'Ama bu kadar sakatlığa ve fazla maç oynamamıza rağmen bulunduğumuz yerin yine de iyi olduğunu düşünüyorum ' dedi.

Carvalhal, Atletico Madrid'e karşı ilk maçta gol yemeden gol atmayı hedeflediklerini belirterek, 'Topu kalemizden uzak tutmalıyız. Atletico Madrid, bizi şaşırtmayacak bir takım. Onları iyi tanıyoruz. İyi noktaları fazla. Biz ise Atletico'nun az olan zaaflarından yararlanmak istiyoruz. Bir iki sürprizimiz olabilir. Eğer yapabilirsek yarın Simeone'yi şaşırtmaya çalışacağız ' diye konuştu

Daha önce 4 yıl Atletico Madrid formasını giydikten sonra Beşiktaş'a gelen Portekizli Simao da maçla ilgili 'İki takımın da kazanmak isteyeceği, çok önemli, zor bir maç olacak. Süper önemli bir maçta gol atmak tabii ki beni çok mutlu eder. Bu maçlarda profesyonellik her şeyin üstündedir, umarım gol atarım. Simeone ile daha güçlü bir Atletico var, zor bir maç olacak ' ifadelerini kullandı.

Atletico Madrid ile kazandıkları UEFA Kupası'na da atıfta bulunan Simao, 'Atletico ile ilk yola çıktığımızda kimse bize inanmıyordu, ama maç maç giderek, sonucu herkes gördü ' diyerek, Beşiktaş'ın da aynı düşüncelerle hareket ettiğini ve benzer başarıyı arzuladığını kaydetti

SİYAH-BEYAZLILAR HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın deplasmanda Atletico Madrid ile oynayacağı maçın son antrenmanını yaptı. Maçın oynanacağı Vicente Calderon Stadı'nda yapılan antrenmanın ilk 15 dakikası basına açık tutuldu. Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Bernard Schuster de antrenmanı izledi. Schuster, Beşiktaş'ta Futbol Genel Direktörü Tayfur Havutçu ile bir süre sohbet etti.

Kaynak: İHA