2012 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

Bu yıl 22 Nisan-29 Nisan 2012 tarihleri arasında 48.'si düzenlenecek olan 2012 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın toplantısı Antalya'da yapıldı.

22 Nisan-29 Nisan 2012 tarihleri arasında 48.'si düzenlenecek olan 2012 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun basın toplantısı Antalya'da yapıldı. Dünyanın en önemli 17 spor organizasyonundan biri olan ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda UCI kuralları çerçevesinde gerçekleştirilecek. 2012 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunda bu yıl diğer yıllardaki yarışmalardan farklı olarak, yarışma rotasını ters yöne çevirdi. Bu nedenle 22Nisan'da Alanya'da başlayacak olan yarışma yine 8 etap sürecek ve 29 Nisan'da İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nün geçilmesi ile son bulacak.

AVRUPA'DAN ASYA'YA PEDAL ÇEVİRECEKLER
Toplam 25 takımın yarışacağı yarışmaya 200 sporcu katılacak. Bazı sprint etaplarının da yeni eklendiği yarışmada, bin 800 metrede sonlanan dağ etapları da bulunuyor. 22 Nisan 2012 tarihinde 49 kilometrelik Alanya- Alanya etabı ile başlayacak tur, 23 Nisan'da 181 kilometre 500 metrelik Alanya-Kemer, 24 Nisan'da 150 kilometrelik Tekirova- Elmalı, 25 Nisan'da 135 kilometre 500 metrelik Fethiye-Marmaris, 26 Nisan'da 163 kilometre 300 metrelik Marmaris-Turgutreis, 27 Nisan'da 158 kilometre 700 metrelikBodrum-Kuşadası, 28 Nisan'da 116 kilometre 400 metrelik Efes-İzmir ve son olarak 29 Nisanda Avrupa'dan Asya'ya 32 kilometre 800 metrelik etapla son bulacak.

PEDALLAR 2 YIL ARADAN SONRA İZMİR'DE
2 yıl aradan sonra İzmir'in ev sahipliği yapacağı organizasyon 7 gün sürecek ve bin 194 kilometrelik tur televizyonlardan canlı olarak yayınlanacak. Bu yayınlar 120'den fazla ülkede 28 dilde gerçekleşecek ve yaklaşık 1 milyar kişi izleyecek.

YAYIN DEĞERİ 285 MİLYON DOLAR
Bisiklet dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı Tour of Turkey, önemli bir tanıtıma da imza atacak. Geçen yılki turla ilgili televizyon yayınlarının yanı sıra gazete, dergi ve haber portallarında bin 500'e yakın haber yayınlanırken, bu yayınların reklam değeri 285 milyon doları geçmişti

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI EMİN MÜFTÜOĞLU
Yıllar geçtikçe turla birlikte ülke adına iyi şeyler yaptıklarını belirten Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, "Bu sene 48'incisini gerçekleştiriyoruz. Yarım asra sadece iki kaldı. Bir üst kategoriye yükselmekle ilgili başvuruda bulunduk. Ülkemize mali bir gideri var. Bunları sadece maddiyatta yetmiyor. Lobi çalışmalarını da yapacağız. İnanıyorum ki ülkemizde desteğiyle bunu başaracağız. Parkurla ilgili birkaç değişikliğine gittik. Marmaris Bodrum etabındaki Yatağan-Milas arasında farklıbir parkur tercih ettik. İlk kez bu sene Didim'e gideceğiz. Parkurda ilk defa da bir yokuş etabı olacak. Elmalı-Göğübeli arasında yokuş göreceğiz. Sıfırdan, bin 800 metreye çıkacağız. Eksikliğimiz olan yokuş etabın da bu vesileyle tamamlamış olacağız. Daha iyisini de yapmaya çalışacağız. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da inanılmaz bir destek verdi" dedi.

ANTALYA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI MEVLÜT YENİ
Antalya'da 70 bine yakın yabancı turistin yaşadığını belirten Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise "Antalya'da hala bir bisiklet yolu yok. Bisikleti kullanamamanın nedeni alt yapıdan kaynaklanıyor. Turizmin başkentinde yatak kapasitesi olarak burada başlaması ya da sona ermesi son derece önemli. Organizasyon sayesinde Ege ve Akdeniz sahillerinin tüm dünyaya tanıtılması takdire şayan" ifadesini kullandı .