Yıldırım Demirören, Fenerli Mosturoğlu'na Tezgah Mı Kuruyor?

Ak Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, Türk futbolunun ve Milliyet gazetesinin patronu Yıldırım Demirören'in, Şekip Mosturoğlu'na tezgah kurduğunu iddia etti.

Dün gecenin en sıcak gelişmesi Beyaz Tv ekranlarında yaşandı. Beyaz Tv'de yayınlanan Ve gol programına bağlanan Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, canlı yayında futbol dünyasını derinden sarsacak müthiş bir iddiada bulundu.

Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu hakkında 'muhbir 'ifadesini kullanıp kullanılmadığı sorulan Şamil Tayyar 'Ben sadece Milliyet Gazetesi'nin manşetine taşıdığı haberi yorumladım. Bununla ilgili olarak Şekip Mosturoğlu da bunu yanlış anlamış ve bir açıklama yapmış. 'dedi.

GİZLİ TANIK HABERİ OPERASYONEL BİR HABER
Milliyet gazetesinde çıkan haberin operasyonel bir haber olduğunu öne süren Tayyar, Ergenekon'da ifade veren gizli tanığı bilmediğini söyledi. Milliyet gazetesinde yer alan haberi gazetecilik deneyimlerine göre yorumladığını ifade eden Tayyar 'Yıllarca gazetecilik yapmış biri olarak bu tarz haberlerin manşetten veriliş biçimin asla bir tesadüfe bağlı olmadığını en iyi bilenlerden birisiyim. Milliyet'te bu haberin bir amaca hizmet için verildiğini düşünüyorum. 'dedi.

O HABERİN BİR AMACI VAR

Milliyet gazetesinde çıkan haberin altında Şekip Mosturoğlu için yazılan ifadelerin düşündürücü olduğunu söyleyen Tayyar 'Şimdi orada diyor ki bir gizli tanık gitti savcıya ifade verdi. İfade veren kişi göz altına alınmış tutuklanmış ve daha sonra serbest bırakılmış bir kişidir. Şimdi bu tarifi yaptıktan sonra haberin alt kısmında şöyle bir cümle vardı, 'Şekip Mosturoğlu savcıya ifade vermişti. 'Şimdi yukarıdaki gizli tanıkla ve hiç ilgisi olmadığı halde Şekip Mosturoğlu'nun isminin o habere eklenmesinin bir amacı olduğunu ifade ettim. Ben sadece Milliyet'in haberini yorumladım. Ne gizli tanığı bilirim ne gizli tanığın ne ifade verdiğini bilirim. Ayrıca gizli tanığın ismini vermek çok açık bir suçtur. 'şeklinde konuştu.

YILDIRIM DEMİRÖREN TEZGAH MI KURUYOR?

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in sahibi olduğu gazetede çıkan Şekip Mosturoğlu haberinden bilgisi olduğunu iddia eden Tayyar 'Benim yaptığım açıklamayı iyi okumamışlar herhalde. Ben orada diyorum ki 'Şekip Mosturoğlu size bir tezgah kuruluyor bunu bilin ve görün. 'Milliyet Gazetesi Yıldırım Demirören'in ve bu haberin Yıldırım Demirören'in bilgisi dahilinde manşete taşındığını düşünüyorum. 'dedi.

BEYAZ GAZETE

İLGİLİ HABER

Şamil Tayyar Ergenekon İçin İfade Veren gizli tanığı açıkladı

Mosturoğlu'nun Avukatı: Müvekkilim, Cihan Kansız'a İfade Vermemiştir


Ergenekon 'a Futbol Camiasından Gizli Tanık