Terim: İleri Uçtaki Oyuncular Etkisiz Olunca Gol Yollarında Sıkıntı Yaşadık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ileri uçta oynayan oyuncuların etkisiz kalmasından dolayı Trabzonspor maçının berabere bittiğini söyledi.

Takımının kendi sahasında Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmanın bitiminde düzenlenen basın toplantısında konuşan tecrübeli teknik adam, "Teoride düşündüklerinizi pratikte yapamadığınız anlar oluyor. Bugün o maçlardan birisini oynadık. Elmander sakat olduğu için ileri uçta değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Ancak Necati ve Milan Baros etkisiz kaldılar. Doğal olarak formül üretmeye çalışıyorsunuz. Son saniyede Mehmet Batdal kaçırmanın zor olduğu şeyi gerçekleştirdi. Kötü vursa gol olurdu. O atılsa daha doğru olduğu ortaya çıkacaktı. Mehmet Batdal adına üzgünüm. Gol atması gerekiyordu. Şans bulduğu zaman değerlendirmeliydi." diye konuştu.

Terim, play-off'ların dört takım arasında geçeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Galatasaray, derbi maçlarda üç galibiyet, üç beraberlik aldı. Galatasaray kendi göbeğini kendi kesecek kapasiteye sahiptir. Biz oynadığımız derbilerde bazılarını geriden geldik istediğimiz sonuçları aldık. Play-off'ların gergin geçeceğini hesap ederek herkes böyle hazırlanmalı. Herkese büyük görevler düşüyor. Bu gerginlikler için herkes hazırlanmalı."Fatih Terim, oyuncularının saha içinde pozisyon yargılamalarının onları ilgilendirmediğine vurgu yaparak, "Oyuncular pozisyonu yargılamamalı. Oyun oynanırken de maç içinde gaflete düştük. Pozisyonun faul olmadığı yönünde hareket ettiler. Bir de rakipten de bizden de oyuncu yerde olunca hemen kullanmazlar diye düşündüler. Gaflet anında golü yedik. Rakip de güçlü ve etkili bir takım. Hatta ilk yarının 1-0 bitmesine razıydım. İkinci yarı her saniyesiyle oyundaydık. Son saniyeye kadar galibiyeti kovaladık. 34 puanlık maratonda üç hafta evvel sezonu lider bitirmiş bir takımdık. Ama ben farklı kazandığımız zaman dahi her zaman 'daha çok yapacak işimiz var' demiştim. Bunu bir kez daha gördük." diye konuştu.

Terim, Elmander'i sakatlığından dolayı riske atmadıklarını, çünkü ondan play-off'larda yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi .