Bülent Deriş: Beşiktaş'ı En Büyük Yapmak İçin Çalışacağız

Beşiktaş'ta 25 Mart'ta yapılacak başkanlık seçiminde adaylığını açıklayan Bülent Deriş, Beşiktaş'ı en büyük yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Hyat Otel'de yönetim listesinde yer alan Hüseyin Yüce, Ömer Koçak, Zeynel Tutar, Yavuz Gündüz, Gökhan İskender ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Deriş, seçildiği takdirde yapacakları konusunda basın mensuplarını bilgilendirdi.Başkan seçildikleri takdirde tüm camiayı kucaklayacakları mesajını veren Bülent Deriş, "Kulübün ciddi bir şekilde ekonomik sıkıntısı var. Bunun bilinci içindeyiz. Borç yükünü azaltmak için kulübün gelir kaynaklarını arttıracağız. Burada taraftar ve camiaya büyük iş düşüyor. İlk yıl 305 milyon TL gelir hedefliyoruz. Kulübümüzü UEFA kriterlerini uyumlu hale getireceğiz. Modern bir stat yapmak için çalışacağız." dedi.

Stadın kulübün ekonomik kaynakları ile yapılmasının güç olduğuna işaret eden başkan adayı Deriş, "Stadı yap devret modeliyle yapacağığz. Stat bir anda değil tribün tribün yapılacak." diye konuştu.

"EN BÜYÜK OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Bülent Deriş, kulübe katkı sağlamak için sponsorluk çalışmalarına hız vereceklerine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:"3 büyük değil en büyük olmak için var gücümüzle çalışacağız. Mali tablolar ortada. Kulübün acil borçları yönetim kurulu tarafından karşılanacaktır. Kulübü zor durumda bırakacak, var olan değerlerini geri götürecek rakipleri ile rekabet edemeyecek bir duruma getirmek asla bir çözüm önerisi olarak kabul edilemez. UEFA Kriterleri'ne uygun bir kulüp için Beşiktaş'ı kendi kendine yeten bir kulüp haline getireceğiz. Gelirlerinin arttırılması, mali disiplin ve UEFA kriterlerine uyum birincil hedefimiz olacaktır. İlk yıl için tüm kadromuzun inanarak hedeflediği gelir ise 305 milyon TL olacaktır." Beşiktaş Kulübü'nün geleceğinin belirlenmesinde tek adresin Beşiktaş Kongre üyeleri olduğuna dikkat çeken Deriş, "Hiç kimse Beşiktaş Kongre üyelerinin oyuna ipotek koyamaz. Onların kararlarına saygısızlık edemez. Unutmayın sandık açılmadan da Beşiktaş başkanı belli olmaz." diye konuştu.Bir gazetecinin, "İnönü Stadı'nı yaparken sponsorluk anlaşması yapılarak stadın ismi değişecek mi?" sorusuna Bülent Deriş, "Kesinlikle İnönü Stadı'nın ismi değişmeyecek. Aynı şekilde kalacaktır. Aynı Fenerbahçe'nin yaptığı gibi tribün tribün stadı yapabiliriz. 20 yıllık isim hakkıyla kulübün cebinden para çıkmadan stadımız yapılacaktır. Geçen yıl 4 bin kombine satıldı. Biz bu rakamı 14 bine çıkartmayı hedefliyoruz. Taraftarların bize destek olması şart." cevabını verdi.

"BEŞİKTAŞ HER YIL 20 MİLYON EURO ZARAR EDİYOR"

Beşiktaş Kulübü'nün her yıl 20 milyon euro civarında zarar yaptığına vurgu yapan başkan adayı Deriş, sözlerine şöyle devam etti:"UEFA Kriterleri belli oldu. 2014 yılından itibaren gelir gider dengesini mali yönden dengelemek zorunda olacaksınız. Cebinden para veren yönetim anlayışı olmayacaktır. Şu anda Beşiktaş Kulübü her yıl 20 milyon euro açık veriyor. Böyle zarar eden bir şirket yaşayamaz. Beşiktaş'ın net geliri 232 milyon TL'dir. Biz bunu 302 milyon TL'ye yükseltmek istiyoruz."Bülent Deriş, futbol takımı konusundaki görüşlerini ise şöyle açıkladı:
"Yüksek bedelli oyuncu almayacağız demiyorum. Tasarruf ve mali disiplin tabiki olacak. Futbol takımına 70 milyon euro'luk bir harcama yapılacaktır. Şu anda yüksek maliyetli oyuncular kadromuzda bulunuyor. Sözleşmesi devam eden gönderilemez. Göreve gelirse bu durumu ilgili arkadaşlarla konuşarak çözeriz." Teknik adam konusunda her hangi bir çalışmalarının bulunmadığını açıklayan Deriş, "Biliyorsunuz seçim süreci olağanüstü bir durumda ortaya çıktı. Arkadaşlarımızla aramızda bu durum konusunda görüş alışverişi yaptık. Şu anda sözleşmesi devam eden bir teknik heyetimiz var. Sezon sonuna kadar çalışacağız. Daha sonra şartları değerlendireceğiz." diyerek sözlerini tamamladı .