Besni Do-Kan Spor Kulübünden Büyük Başarı

Besni Do-Kan Spor Kulübü 5 sporcu ile katıldığı Muay-Thai Şampiyonasında 5 birincilik elde ederek büyük başarıya imza attı.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde genç erkekler ve genç bayanlar bölge şampiyonasına Adıyaman'ı temsilen Besni Do-Kan Spor kulübü 5 sporcuyla katıldı. Adıyaman, Sivas, Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şırnak, Şanlıurfa illerinin katıldığı müsabakalarda Adıyaman birinci, Sivas ikinci ve Gaziantep üçüncü oldu.

Şampiyonada Genç Erkeklerde 48 kiloda Vakkas Türkeri, 75 kiloda Mustafa Eyüp Türkmenoğlu, 48 kiloda Genç Bayanlarda Hatice Doğan, 67 kiloda Rezzan Karadağ ve 51 kiloda Nesibe Meşen birinci oldu. Besni Do-Kan sporcuları kendi branşlarında birinci olarak 26-30 Mart tarihlerinde Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Türkiye Genç Erkek ve Genç Bayanlar Muay Thai şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Kulüp Başkanı Cevdet Öztürk, gençlerin zorlu bir kulvara girdiklerini, Türkiye şampiyonasında birçok uluslararası unvanasahip sporcularla karşılaşacaklarını belirterek, Adıyaman'ı en iyi şekilde temsil edip derece yapacaklarına inandıklarını kaydetti.

Kaynak: İHA