Beşiktaş Teknik Direktörü Carvalhal Açıklaması

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Manisaspor karşısında takım olarak iyi oynadıklarını söyledi.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısına, Türkçe olarak ''Bugün Beşiktaş çok güzel. Taraftara teşekkür'' sözleriyle başlayan Carvalhal, Portekizce devam ettiği konuşmasında şöyle konuştu:

''Dün Beşiktaş için yeni hedefler belirlemiştik. Geride bıraktığımız ve çok iyi işler yaptığımız bir kulvarla ilgili görüşlerimiz vardı. Dün takım olarak bunlarla ilgili konuştuk. Dün yaptığım açıklamalarda bu maçtan itibaren rakiplerimizle aynı seviyede oynayacağımızı, bundan sonra da aynı seviyede devam edeceğimizi söylemiştik. Bugüne kadar aynı seviyede oynamamıştık.''

-''İlk defa kadroyu kurarken zorlandım''

Manisaspor maçına kadar bu sezon istediği kadroyu kuramamanın sıkıntısını yaşadığını vurgulayan Carlos Carvalhal, Manisaspor karşısında ilk defa bu konuda zorlandığını dile getirdi.

Sakatlıklar ve cezalı oyuncular nedeniyle böyle bir sıkıntıya düştüklerini vurgulayan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Artık oyuncularımız iyileşiyor. Özellikle cezalı oyuncularımız yok. Bunun yanında ceza sınırında bulunan oyuncular çok az. Bugün Hilbert bizimle beraberdi. Aurelio oynamaya hazır. Bebe de hazır olma durumuna hızla ilerliyor. Takımımız çok daha iyi olacak. Bunun garantisini verebilirim. Bugün ligin sonu için attığımız ilk iyi adımdı'' diye konuştu.

Carvalhal, ''Keşke Avrupa'da bu kadar ilerlemeseydik dediğiniz oldu mu-'' sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

''Farklı olacağından kuşku duymuyorum. Son Galatasaray maçına 2,5 gün dinlenerek çıktık. Orduspor maçına da aynı şekilde çıktık. Fenerbahçe maçını ise 7 günde 3 maç oynayacak şekilde geçirdik. Dinlenme vakti verdiğiniz zaman takım buna yanıt veriyor. Eğer böyle bir durum gerçekleşseydi ligde farklı bir durum olurdu. Tabii ki ligde 4 takım aynı seviyede. Ancak Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe arasında puan farkı var. Trabzonspor ve bizim yoğun maç trafiğimiz nedeniyle böyle bir puan farkı normal diye düşünüyorum. 4 takım aynı şartlarda oynasaydı, puan farkı daha minimum olurdu. Bunun nedenleri çok açık.''

Ligin henüz bitmediğini kaydeden siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, ''Play-off'larda alınan puanlar 2'ye bölünerek hesaplanacak. Bu andan sonra tüm takımlar eşit şartlarda oynayacak. Bundan sonra hangi takımın iyi yada kötü olduğunu göreceğiz. Asla Beşiktaş'ın diğer takımlardan iyi ya da kötü olduğunu söylemiyorum. Ligin iyi takımın görülmesi açısından eşit şartlarda bakmak gerektiğini düşünüyorum'' dedi.

-Fernandes'in transfer spekülasyonları-

Carlos Carvalhal, futbolcusu Fernandes'in gelecek sezon transfer olacağı yönündeki spekülasyonlar konusunda, bilgisinin olmadığını ifade etti.

Teknik direktör olarak bu konuların kendisini ilgilendirmediğini ifade eden Portezli çalıştırıcı, ''Oyuncuların kendi sözleşmeleri ve kendi yaptıkları anlaşma. Benim söz hakkım olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda herhangi bir fikrim yok. Gelmiş bir durum yok. Fernandes'in de bu durumdan haberdar olduğunu bilmiyorum. Menajerim Ahmet Bulut. Menajerlerimiz aynı kişiler olmadığı için gelen bir durum yok. Yorum yapacak durumum yok'' dedi.

-Quaresma'nın golleri-

Son iki maçta oynatmadığı ve bu maçta oynayarak iki gol atan Quaresma ile ilgili olarak ise Carvalhal, ''Oyuncularla ilgili hiçbir zaman özel konuşmayı sevmiyorum. Takımımızın bugün bireysel özellikleri de ortaya çıktı. Herkes takımı düşündü. Kolektif açıdan oynamaya çalıştılar. Kolektif olarak bunu iyi yapıyorsanız, oyuncuların bireysel özellikleri ve kaliteleri ortaya çıkar. Takım olarak iyi çalışınca özel yetenekler de ortaya çıkıyor'' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA