2013 Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbolşampiyonası'na Doğru...

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Asbaşkanı Ali Duran Karakaya, 2013 Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası'nın Adana'da düzenlenmesi konusundaki kararın bu ay içinde verileceğini belirterek, sevindirici haber beklediklerini bildirdi.

  Karakaya, yazılı açıklamasında, Dünya Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Maureen Orchard ve Avrupa Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu Başkanı Jan Berteling`in, bir süre önce 2013 Dünya Gençler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası`nı düzenlemeye aday olan Adana`ya gelerek incelemelerde bulunduğunu anımsattı.

Orchard ve Berteling`in, Adana ile ilgili raporu Dünya Bedensel Engelliler Basketbol Federasyonu İcra Kurulu`na sunduklarını ifade eden Karakaya, şampiyonanın oynanacağı yerin belirlenmesi konusunda önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamayı heyecanla beklediklerini kaydetti.

Karakaya, Adana`nın Avrupa organizasyonlarında başarısının kanıtlandığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:``Orchard ve Berteling`in, şampiyonanın Adana`da yapılması konusunda icra kuruluna olumlu rapor verdiğini biliyoruz. Şampiyonanın Adana`da düzenlenmesi konusunda sevindirici haber bekliyoruz. Adana şampiyonaya hazır.``Organizasyon Komitesi Genel Koordinatörü İsmail Güneş de şunları kaydetti:``Adana, bu büyük organizasyonu yapabileceğini önceki yıllardaki deneyimi ile ispat etti. Adaylık sürecinde bir adım önde olduğumuzu ve bu avantajımızın karara da yansımasını umut ediyoruz. Ancak bizi zorlu bir süreç bekliyor. Şubat ayının ikinci haftasında yapılacak toplantıdan Adana adına sevindirici bir sonuç alacağımızı umut ediyorum.``  

Kaynak: AA