Öğrenciler Birincilik İçin Yarıştı

Şanlıurfa'da yapılacak olan atletizm yarışmalarına katılmak üzere Akçakale de 28 ilköğretim okullar arası 1500-2000 metre koşusu düzenlendi.

İlkokullar arası yapılan atletizm yarışması Akçakale meslek yüksek okulundan başlayıp Akçakale kaymakamlığının önünde son buldu.

Yıldız erkekler ve kızlar arası ile küçük erkekler ve kızlar arasında olmak üzere Dört gurupta mücadele verdiler.

Koşu küçüklerde 1500, büyüklerde ise 2000 metre olarak yapıldı. 1500 metre yapılan yarışmada kızlarda İlköğretim Okulu öğrencilerde birinci Ayşe Yalçınkaya Şehit er Mehmet cücük ilköğretim okulu, Fethiye Çırpı Yalıntaş İ.Ö.O okulu öğrencisi ikinci, Fatma Çiçekİbn-i Sina ilköğretim okulu öğrencisi ise üçüncü oldu. Erkeklerde Halaf kurtboğan Ahmet Yesevi İ.Ö.O öğrencisi birinci, Ahmet yalçın şehit er Mehmet cücük İ.Ö.O okulu öğrencisi ikinci, Sadık Aslantekin İbn-i Sina ilköğretim okulu öğrencisi ise üçüncü oldu.

2000 metre atletizm yarışmasında kızlarda Arife Okay Bulgu İ.Ö.O birinci, Esra kurtgözü yazlıca İ.Ö.O okulu öğrencisi ikinci, Emine Torumtay İbn-i Sina ilköğretim okulu öğrencisi ise üçüncü oldu. Erkeklerde Beşir Türkmen Ohali İ.Ö.O öğrencisibirinci, İsa kurt YİBO İ.Ö.O okulu öğrencisi ikinci, Mustafa Doğan ceylanlı ilköğretim okulu öğrencisi ise üçüncü oldu. Yapılacak yarışmada Akçakale'yi Şanlıurfa da temsil edecek olan öğrenciler, 9 Martta GAP arenada yapılacak olan atletizm koşusunda başarılı olurlarsa, Şanlıurfa'yı bölgeler arası yarışmalarda temsil edeceği bildirildi.

Kaynak: İHA