Galatasaray'ın bu tarz aşağılık gelenekleri yoktur

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın mahkemedeki savunmasında Galatasaray hakkında kullandığı sözlere sert yanıt verdi.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol programının sunucusu Serhat Ulueren'e özel bir röportaj veren Aysal, Aziz Yıldırım'a açtı ağzını yumdu gözünü.

Aziz Yıldırım hakkında oldukça sert ifadeler kullanan Ünal Aysal 'Aziz beyin söyledikleri çok saçma. Galatasaray gelenekleriyle yaşar ve Galatasaray'ın bu tarz aşağılık gelenekleri yoktur. Aziz Yıldırım'ın bu sözlerine çok üzüldüm ancak bu sözlerini içerisinde bulunduğu duruma yoruyorum 'dedi.

Aysal Serhat Ulueren'e verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

SAÇMA YÖNLENDİRME VAR
Benim duruşum belli. Avukatları daha iyi tavsiyelerde bulanabilirdi. Yanlış ve saçma yönlendirme var. Galatasaray gelenekleriyle yaşar ve bizim böyle aşağılık geleneklerimiz olamaz. Galatasaray'ın 8-0'lık galibiyeti 20 sene önceydi. Ayrıca Galatasaray 2-0 kazansa da şampiyon olacaktı. Küme düşmekte olan bir A.Gücü vardı. Bundan daha doğal bir maç olabilir mi?

MESNETSİZ BİR SEÇİM YAPMIŞ

Aziz Bey bence mesnetsiz bir seçim yapmış. Aziz Bey başkanlığı sırasında da başkanlığını Galatasaray düşmanlığı üzerine kurmuş bir yöneticiydi. Galatasaray'ı silah olarak kullanıp, buradan sıyrılmaya çalışıyor. Strum Graz maçı her şeyiyle bir talihsizlik. O zaman iki takımda 90. dakikaya kadar kendisini kurtarmış, bunun şikeyle ne alakası var. Şikenin tarifi bile yanlış. Yazık bunlara savunma yapmak. Ara transfer döneminde sınırlı bir zamanımız vardı. Fenerbahçe de transfer yaptı, Beşiktaş da yaptı. Bir yanlışlık varsa bizim o dönemde transfer yapmamız değil tek yanlış federasyonun transfer döneminde maçları oynatması oldu.

SÖZLERİ GERGİNLİĞİ ARTIRIYOR

Amrabat olayı daha evvel oldu ve transfer gerçekleşmedi. Gayri ahlaki hiçbir şey yapmadık. Galatasaray'da böyle bir şey olamaz. Kayseri'ye tüm kulüplere olduğu gibi büyük saygımız var. Aziz Yıldırım'ın sözleri gerginliği arttırıyor. Benim bütün gayretim bu gerilimi taraftarlara yansıtmamaktı. Fenerbahçeli yöneticilerin ortamı alevlendirmeyecek taraftarları sağ duyuya yönlendirecek çalışmalar içinde olacaklarına inanıyorum en azından inanmak istiyorum. Aziz Bey'in açıklamaları muhakkak ortamı gerer. Keşke bunlar hiç olmasaydı.

ONUN YERİNDE OLSAM GECE UYAYAMAZDIM

Ben çalışmalarımla şahin olmak isterim. Rakibine saygı duymayan bir yöneticinin görevini yapması doğru değil. Böyle bir konuşmayı ben yapsam kendimden utanırım. Karşında 25 milyon taraftarı olan bir kulüp var. Bir tane adam geliyor 100 yılı aşkın bir kulübe inanılmaz şeyler söylüyor. Ben Aziz Bey'in yerinde olsam gece uyuyamam.

BEYAZ GAZETE