Müftüoğlu: Olimpiyatlara 3 Sporcumuzu Gönderdik

Türkiye'nin bisiklet markası Salcano'nun 2 kıta, 4 ülkeyi kapsayan 13 yarıştan oluşan Dağ Bisikletleri Serisi pazar günü Ümraniye'de başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı Turu'nu dünya markası haline getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu, Balkan ülkelerinde kardeşliği pekiştirecek olan yeni bir projeyi başlatıyor. Türkiye Spor Yazarları Derneği'nde yarışmanın yapılacağı Türkiye, Sırbistan, Bosna Hersek ve Karadağ'ın Bisiklet Federasyonu Başkanları'nın katılımı ile tanıtımı yapılan ve yarın Ümraniye'den startı verilecek Salcano Dağ Bisikletleri Yarış Serisi 2 kıtadaki 4 ülkeyi kapsarken, 13 etap üzerinden koşulacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplarken yaptığı açıklamada, “Bu yıl dağ bisikletini 01.01.2012 ' de başladık. Yılın ilk günü Alanya ' da 2012 sezonunu açtık. Sezonu erken açmamızın sebebi 2012 Olimpiyatları. 2012 Londra Olimpiyatları ' na dağ bisikleti dalında gitmek istiyoruz.'' diyerek şöyle konuştu:
''Bununla ilgili mayıs ayına kadar birçok eleme yarışını ülkemize aldık. Ayrıca Salcano ile birlikte Balkanlarda birçok dağ bisikleti organizasyonunu da ülkemize alacağız. Ve buradan aldığımız puanlarla da olimpiyatlara gitmek istiyoruz. Salcano Cup yarın Ümraniye Polenezköy ' de başlıyor. Aybaşında Tuzla ' da yapılacak olan organizasyonda Balkanlardaki kardeşlik ve birliktelik ortaya çıkacaktır. Bu yarışmalar Balkan ülkelerindeki insanların gerçek duygusu olan o birbirini sevme, ' sevgi ' olayını ortaya çıkaracaktır. Ben geçen yıl gittiğim Balkan Şampiyonası ' nda da bunları gördüm. Düşünce ve fikir olarak asla bizden ayrı değiller. Bu farklı olmayan duyguyu bisiklette de ortaya çıkarmak istiyoruz.”

MÜFTÜOĞLU: 2011 BAŞARILARLA DOLU BİR YIL OLDU
Müftüoğlu, 2011'de yakaladıkları büyük başarılara değinerek, “2011 yılı bisiklette gerçekten iyi geçti. Avrupa Şampiyonası aldık, Dünya 5. ' si olduk, Dünya Kupası ' nda kürsüyü kaçırdık, Dünya Kupası ' nın 4. ' sü olduk. Bunlar Türkiye bisiklet tarihinde olmayan başarılardı. Ve 7 tane 2.2 yarışı yaptık. Hem organizasyon hem de sportif başarı açısından belli bir noktaya geldik. 3 kişiyi olimpiyata gönderdik. Ve şu anda dağ ve pistte de gitme hedefimiz var. Eğer bunları da başarırsak, gerçekten Türk bisikleti sportif açıdan tarihi bir başarıyı yakalamış olacak.” dedi.

AKGÜL: SALCANO CUP, BALKANLAR İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP
Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül ise, Salcano MTB Cup'ın, politikalardan arındırılmış Balkan projesinin bir parçası olduğunu söyledi.

Balkanlarda bütün toplumların birbirleriyle kardeş olduğunu, spor vasıtasıyla birbirlerine daha da yaklaştırmak gerektiğini belirten Akgül, sözlerine şöyle devam etti:
''Bu Salcano MTB Cup serisi, Balkanlarda kardeşliği pekiştirecek bir proje. Geçen yıl Balkanlarda bir projede Sırplarla Türkler kaynaştılar, Bosnalılarla Türkler tanıştılar. Bu projenin büyümesi ve gelişmesi, Balkan coğrafyasındaki kardeşliğin geliştirilmesine de katkıda bulunacak. Bunun için bu 4 ülke, 13 yarış projesine büyük emek veriyoruz.
Bunun ne kadar yorucu olacağını söylüyor herkes, ama ben hiç yorulacağımızı düşünmüyorum. Çünkü Balkan coğrafyasında insanlar, birbirlerine yardım etmek istiyorlar. Tuzla ' da yarış var. Saraybosna ' da yarış düzenlenecek. Türkler ve Sırplar, Bosnalılara yardımcı oluyor. Bu çok önemli bir şey. Öbür tarafta Karadağ ' da da bir organizasyon olacak. Hepimiz yardımcı olacağız.
Salcano MTB Cup, bu kardeşliğin geliştirilmesi anlamında Balkanlarda birlikteliğin oluşması anlamında gerçekten önemli bir proje. '