Beşiktaş: 37 - Haslum Hk: 25

Beşiktaş Hentbol Takımı, EHF Kupası 3. Tur rövanş maçında Haslum HK’yı 37-25 yenerek tur atladı.

Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya siyah-beyazlılar; İbrahim Demir, Oğuzhan Büyük, Vladimir Zelic, Şenol Boyar, Ramazan Döne, Bülent Erkol ve Tolga Özbahar yedisi ile başladı.

Taraftarlarının desteğini arkasına alan siyah - beyazlı ekip, maça fırtına gibi başladı.

Şenol Boyar ile ilk golünü bulan siyah-beyazlılar, arka arkaya yaptığı hücumlarla mücadelenin 5. dakikasını 5-1 önde tamamladı. İlerleyen dakikalarda konuk ekip toparlansa da siyah - beyazlı ekip, savunmada disiplinli oynayarak skor üstünlüğünü korumasını bildi. İlk yarının Son bölümünde Ramazan Döne ve Tolga Özbahar ikilisiyle skor üretmeyi sürdüren siyah-beyazlılar, farkı 9 sayıya kadar çıkardı ve soyunma odasına 18-9 önde gitti.

Siyah-beyazlılar, ikinci yarıda ilk golünü Valeri Parshkov ile buldu. Savunmada tedbirli oynayan siyah - beyazlı ekip, rakibini top kaybına zorladı ve hızlı hücumlarla goller buldu. Sert oynayan Norveç temsilcisine karşı kazandığı 7 metre atışlarıyla skor üstünlüğünü koruyan siyah - beyazlı ekip, mücadelenin Son 15 dakikasına 26-19 üstün girdi. Her geçen dakika tempoyu yükselten siyah-beyazlılar, maçın bitimine 5 dakika kala farkı tekrar 9 sayıya çıkardı. (34-25) Son dakikaları büyük bir çekişmeye sahne olan maçta farkı 12 sayıya kadar çıkaran siyah - beyazlı ekip, salondan 37-25 galip ayrıldı ve EHF Kupası’nda adını en iyi 16 takım arasına yazdırdı.

EHF Kupası’nda Son 16’ya kalan takımlar 4 grupta 4’erli takımlar halinde mücadele edecek. Beşiktaş Hentbol Takımı’nın rakipleri 6 Aralık Perşembe günü Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da çekilecek kurayla belli olacak.