Canik Belediyespor - Beşiktaş Maçının Ardından

Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nin 9. haftasında ligde henüz galibiyeti bulunmayan Beşiktaş, deplasmanda Canik Belediyespor’a 57-90 mağlup oldu.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Canik Belediyespor Antrenörü Murat Alkaş, zor bir maç geçirdiklerini belirterek, “Bu haftayı sakatlıklardan dolayı çok verimli geçiremedik. Bugünkü maçta da takımın organizasyonu ve düzen açısından bizi çok etkiledi. Çünkü 3 tane ilk 5 oyuncumuz bugün oynayamadılar ve sakatlıkları halen devam ediyor ama kazandığımız için mutluyuz. İlk yarı iyi bir basketbol oynamadık. Fakat ikinci yarı gerçek gücümüzü sahaya yansıtarak ve savunma direncimizi de artırarak bizim açımızdan sonucu kolay bir maç oldu. Bundan sonra önümüzde çok önemli bir Botaş maçı var. Doneka Hodges’in sakatlığı 2,5 haftadır devam ediyor. Önümüzdeki hafta oynayabilecek duruma gelecek. Gülşah Akkaya ve Cheryl Ford’ın sakatlıkları önümüzdeki hafta netleşecek ama sanırım onlarda Botaş maçında sahada ve takımdaki yerlerini alacaklar” dedi.

Canik Belediyesporlu oyuncu Didem Süer ise Beşiktaş önünde güzel bir maç oynamadıklarını ifade ederek, “Beşiktaş takımının nasıl olduğunu bildiğimiz için maçın başında biraz konsantrasyon eksikliğimiz oldu. Ama sonrasında gereken gücü ikinci yarı gösterdik. Evimizde farklı bir galibiyet aldığımız için mutluyuz. Şuanda önümüzdeki maçlar daha önemli ve onlara bakacağız” diye konuştu.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ
Beşiktaş Antrenörü Mehmet Can Öztürk, Genç takım olmalarından dolayı ikinci yarı maçtan koptuklarını anlatarak, “Genç takım olmamızdan dolayı, bir sonraki hafta performansımızın ne olacağını bilemediğimizden dolayı bu haftada çocuklar ilk yarıyı çok iyi götürdü. İkinci yarıda da genç takım olmamızdan dolayı maçtan koptuk ve fark açıldı. Canik Belediyespor güçlü bir takım. Canik Belediyespor için önemli olan 3 oyuncusu oynamadığı halde kadrosunun ne kadar geniş ve güçlü bir kadroya sahip olduğunu ikinci yarı gösterdiler. Bizde ilerleyen zamanlarda takviyelerle inşallah toparlanacağız” şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı oyuncu Yasemin Koç ise ilk iki periyodu iyi oynadıklarını vurgulayarak, “3. periyotta bir şeylerin eksik olduğunu görüyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz ama yetmiyor. Gidişatımız iyi değil ama hem antrenörümüz hem de menajerlerimiz elinden geleni yapıyor. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Fakat yenildiğimiz için de üzgünüz” ifadelerini kullandı .

Kaynak: İHA