Rıdvan Dilmen canlı yayına bağlanıp Aziz Yıldırım'ı savundu

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sahte çürük haberleriyle ilgili yargıya başvuruyor.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 'a yakınlığıyla bilinen Rıdvan Dilmen Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Derin Futbol programında, Aziz Yıldırım hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun 'sahte çürük raporu tanzim ederek, kendisi yerine yeğeni O.Y.'yi (Osman Yalçın) askeri hastanedeki heyetin huzuruna çıkarttığı ' iddiasıyla başlatılan soruşturmada savcılık, 'yetkisizlik ' kararı vererek dosyayı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndermişti. Sahte çürük raporu alarak askerlikten kaçtığı iddia edilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 21 Mart'ta bedelli askerlikten faydalandığı ortaya çıkmıştı. 21 Mart 2012'de Metris Cezaevi'ndeyken 30 bin lira ödeyip bedelli askerlik yaptığı öne sürülen ve ödemeyi avukatı Abdullah Kaya aracılığıyla gerçekleştiren Yıldırım, askerlikten muafiyet hakkı elde ettiği belirtilmişti. Yıldırım'ın bedelliden faydalandığı iddiası spor kamuoyunu karıştırdı.

Canlı yayına telefonla bağlanarak Aziz Yıldırım 'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan Rıdvan Dilmen, Aziz Yıldırım 'ın askerlik haberleriyle ilgili savcılığa başvuracağını söyledi.

AZİZ YILDIRIM SAVCILIĞA GİDECEK

Aziz Yıldırım 'a sahte çürük raporuyla ilgili iddiaları sorduğunu kaydeden Dilmen, Yıldırım 'ın avukatına savcılığa başvurması talimatı verdiğini ifade ederek, Aziz Yıldırım 'ın kendisine öyle bir raporun olmadığını ve böyle bir iş için Osman Yalçın 'ın devreye sokulmadığını söylediğini belirtti. Rıdvan Dilmen, rapordaki resmin Aziz Yıldırım 'a ait olmadığını da sözlerine ekledi.

GENELKURMAY BAŞKANI ABİM OLSA…

Ahmet Çakar ise eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ve Aziz Yıldırım 'ın baba-oğlu ilişkisi içinde olduklarını kaydederek “Keşke benimde bir genelkurmay Başkanı ağabeyim olsa… Ortada bir belge yok deniyor… Bu belge sahte deniyor… Baransu 'nun belgesi sahteyse bana doğrusunu verin. Doğrusu nerede ASAL 'da. Böyle bir sağlık belgesi varsa açıklanmalı. Hiçbir belge yoksa, bu belgeye ne oldu? Bu belge yoksa Aziz Yıldırım açıklamak zorunda. ASAL 'da hiçbir belge yoksa bunun da açıklamasını Yaşar Büyükanıt paşamıza arz ediyorum o yapmak zorunda…

BEYAZ GAZETE