Muhittin Boşat'tan Nihat Doğan'a: Benim ismimi ağzına alırken besmele çek

Ünlü türkücü Nihat Doğan'ın teknik direktörlük diploması olmadığını ve bunun bir suç olduğunu söyleyen futbol yorumcusu Muhittin Boşat, canlı yayında Doğan ile karşı karşıya geldi. Gergin tartışmalar yaşayan Doğan ile Boşat birbirilerine karşı çok sert ifadeler kullandılar.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Futbolizm programının dünkü bölümünde gergin anlar yaşandı. Programda Teknik Direktör olan türkücü Nihat Doğan'ın teknik direktörlük diplomasının olmadığı gündeme geldi.

Nihat Doğan'ın diplomasız teknik direktörlük yapmasını eleştiren futbol yorumcusu Muhittin Boşat, canlı yayında Doğan ile karşı karşıya geldi.

Yayına telefonla bağlanan Nihat Doğan, hakkında yapılan yorumlara üzüldüğünü söyledi ve 'Muhittin Boşat bilmiyor ' ifadesini kullandı.
Söze giren Boşat, 'Ben biliyorum, sen bizi iyi dinlemedin herhalde. Ben dedim ki; yönetici kartıyla sahaya girmiş ama teknik direktörlük yapamaz. Yetkin yok çünkü' diye konuştu.

'YASADAN HABERİ OLMAYAN BİRİNİ YORUMCU DİYE ÇIKARTMIŞSINIZ '

'Ben sizi tartışmak için aramadım ' diyen Nihat Doğan, 'Muhittin Boşat az önce salladı kafasına göre. Yasadan haberi olmayan bir hakemi nasıl oraya yorumcu olarak alıyorsunuz ' diye çıkıştı.

'GİT ŞARKINI, TÜRKÜNÜ SÖYLE '


Bunun üzerine Boşat, 'Ben sana onları des olarak öğretirim sevgili Nihat Doğan; o yasaları talimatları.... Ben 12 yıl futbol oynadım, 16 yıl da hakemlik yaptım. Ben diyorum ki; diplomam yok ben oraya çıkıp teknik direktörlük yapmam. Eğer bu işi seviyorsan teknik direktörlük diplomanı alır yaparsın. Onun haricinde git şarkını, türkünü söyle. Herkes işini yapsın ' karşılığını verdi.

'HAKEMLİĞİN KÖTÜYDÜ '

Doğan'ın Boşat'a, 'Sen hakemdin ama hakemliğin de çok kötüydü kusura bakma ' şeklinde sözleri ise stüdyo kahkahalara boğuldu.

'BENİM HAKEMLİĞİMİ TENKİT EDECEK FUTBOL BİLGİN YOK '

Nihat Doğan'ın bu sözüne ise Muhittin Boşat sert çıktı. 'Sevgili Nihat Doğan benim hakemliğimi tenkit edecek futbol bilgi ve birikimin yok senin ' diyen Boşat, 'Kişiliğine özel bir şey değil. Senin sanatçı kişiliğine saygı duyuyorum. Futbolu da seviyorsan diplomanı alır istediğin takımı çalıştırırsın. Ben de sana saygı duyarım, maçını da gelir seyrederim ' şeklinde konuştu.

Doğan da, 'Ben anlatmıyor muyum derdimi? Hocam bir müsade et, aldın sazı eline çalıyorsun. Oraya başvurmadığımı, diplomayı alamayacağımı nerden biliyorsun. Ancak mevzuata ve yasaya uygunsa ben oraya çıkar teknik direktörlüğümü yaparım. Herkes bir sakin olsun ' dedi.

İkili arasındaki gergin tartışma devam ederken, Boşat'ın Doğan'a, 'Sen benim ismimi ağzına alırken besmele çekeceksin. Muhittin Boşat'ı Türkiye biliyor ' sözleri tansiyonu iyice yükseltti.

'YALAN RÜZGARI YAPMAYI BIRAK, SAHAYA İN '

Buna karşılık Nihat Doğan da, 'O zaman siz de televizyonlarda yalan rüzgarı yapmayı bırakıp sahaya ineceksiniz. Saha da göreceğiz sizi, sahaya in gençlere örnek ol ' ifadelerini kullandı.

Muhittin Doğan, Nihat Doğan'ın hocalık yapmasının suç olduğunu söyledi. BEYAZ GAZETE