Yazıcı'nın Sağlık Durumu İyi

Trabzonspor ile Bursaspor arasında yapılan karşılaşmanın ardından fenalaşarak hastaneye kaldırılan Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Bursaspor’un 1-0 kazandığı maçın ardından Hüseyin Avni Aker Stadı’nda rahatsızlanan Başkan Yazıcı, buradaki ilk müdahalenin ardından Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yazıcı, acil serviste yapılan müdahalenin ardından da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi.

Trabzon Valisi Recep Kızılcık ve Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Nevzat Şakar’ın da aralarında bulunduğu diğer yetkililer de hastaneye gelerek Yazıcı’nın durumuyla yakından ilgilendi. Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi altına alanın ve sağlık durumu iyi olduğu belirtilen Yazacı’nın 24 ila 48 saat arasında yoğun bakımda tutulacağı belirtildi. Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilindalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Gökçe, Yazıcı’nın yüksek tansiyona bağlı ciğerlerinde ödem oluştuğunu belirtti.

Yazıcı’nın son durumuyla ilgili bilgiler veren Gökçe, “Heyecanlı bir maç sırasında tansiyonu biraz yükselmiş. Yüksek tansiyona bağlı, akciğer ödemi dediğimiz, akciğerinde biraz sıvı toplanması olmuş. Şu anda stabil hale getirmeye çalışıyoruz. Genel durumu iyi sayılabilecek düzeyde. Rahatlaması için ilaç tedavisine başladık. Şu anda bunun dışında yeni bir anjiyo veya başka bir girişim düşünülecek durumu yok. Kendinde, bilinci yerinde. Rahatça konuşabilecek bir hasta pozisyonunda. Hayati tehlikesi çok düşük düzeyde. Önceden kalp ve şeker hastalığı vardı. Tedavisine başladık. Sonuçları iyi. Normalde bu tip hastaların 24 -48 saat yoğun bakımda tutulması lazım. En azından yoğun bakım şartlarında bu süre gözlemek istiyoruz. Sonra değerlendirip kararı vereceğiz.” dedi.

Yazıcı’nın daha önce bay-pass ameliyatı olduğunu da ifade eden Gökçe, “İlaçlarını da kullanıyor. Sanırım bugün tansiyon ilacını atlamış, seyahatten dolayı belki de. Ama şuanda o tansiyon yüksekliğini de normal bir sınıra çektik. Kalp yetmezliği, akciğer ödemi tablosunu da düzeltmeye başladık. Şuandaki durumu geldiği ana göre çok iyi bence.” ifadelerini kullandı. Trabzonspor Kulübü Başkana Nevzat Şakar da Yazıcı’nın şuandaki durumunun gayet iyi olduğunu belirterek, “İnşallah biran önce sağlığına kavuşur.” dedi.

Başkan Yazıcı’nın maçın bitimine 3 dakika kala tansiyon ilacı istediği bilgisini veren Asbaşkan Şakar, “Arkadan ilaç getirin falan dedik. Ondan sonra maç bitti, tam çıkarken fenalaştığını söylediler. Sonrasında gerekli müdahale yapıldı ve hastaneye kaldırıldı. Şuandaki durumu da gayet iyi. İnşallah biran önce de sağlığına kavuşur.” diye konuştu.