Timsah'ın Trabzon'da tarihi zaferi

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor zorlu maçta karşı karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor zorlu maçta karşı karşıya geldi. Bursaspor lig tarihinde Trabzon'da ilk kez kazanarak tarihi bir galibiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan maçta gülen tarat 1-0'lık skorla konuk ekip Bursaspor oldu.

Bursaspor'a galibiyeti getiren golü 62. dakikada Pablo Batalla kaydetti. 90+3. dakikada Trabzonspor'lu Yasin'in attığı gol, pozisyonun öncesinde Bamba'nın Musa'ya faul yaptığı gerekçesiyle değer kazanmadı.

Deplasmanda Trabzonspor'u mağlup etmeyi başaran Bursaspor, lig tarihinde bir ilki yaşadı.

Daha önce Trabzonspor'a karşı deplasmanda oynadığı 36 karşılaşmanın 24 tanesini kaybeden, 12 maçta ise berabere kalan Bursaspor, bordo-mavili rakibini Trabzon'da ilk kez mağlup etti.

Bu galibiyetin ardından Bursaspor puanını 13'e yükseltirken; Trabzonspor 13 puanda kaldı. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor'a konuk olacak. Bursaspor ise Kasımpaşa'yı ağırlayacak.

GÜNEŞ BU KEZ ÇİFT FORVETE GEÇTİ
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Bursaspor'u konuk eden Trabzonspor, rakibi karşısına Halil ve Janko olmak üzere çift forvetle çıktı. Teknik direktör Şenol Güneş, Avusturyalı oyuncu Marc Janko'ya, ligde 2. kez ilk 11'de görev verdi. Ligin 6. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında ilk kez ilk 11'de sahaya çıkan Janko, forvette Halil Altıntop ile görev yaptı. Geçen haftaki Beşiktaş maçında ilk 11'de sahaya çıkan orta alan oyuncusu Soner ise kendine yedek kulübesinde yer buldu.

GİRAY KADRODA, VOLKAN ŞEN YOK

Trabzonspor'da ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçının ardından UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile yapılan maçta kolundan sakatlanan Giray Kaçar, sakatlığı düzelmesinin ardından ilk kez 18 kişilik maç kadrosuna alındı. Sakatlıkları bulunan Tolga ve Colman kadroda yer almayarak maçı tribünden izledi. Teknik direktör Şenol Güneş, Volkan Şen, Vittek, Cech, Henrique'yi ise kadroya almadı.

ERTUĞRUL SAĞLAM TRİBÜNDE

Geçen hafta Fenerbahçe ile yapılan maçta itirazı nedeniyle hakem Yunus Yıldırım tarafından tribünlere gönderilen ve ardından aldığı 1 maçlık cezası Tahkim Kurulu tarafından onanan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yedek kulübesinde yer alamadı. Sağlam, karşılaşmayı tribünden izlemek zorunda kalırken, yardımcı antrenör Mutlu Topçu, takımın başında sahaya çıktı. Öte yandan Bursaspor ise Carson, İbrahim, Ömer, Basser, Hakan, N'Diaye, Belluschi, Batalla, Murat, Vederson, Pinto 11'iyle maça başladı.

GOL İÇİN HÜCUM

Karşılaşmanın ilk yarısında Trabzonspor ve Bursaspor gol bulabilmek adına karşılıklı ataklar üretti. Orta sahaların çabuk geçildiği ilk yarıda kanatları kullanan iki takım, ceza sahası içinde etkili olmaya çalıştı. Bursaspor'da Batalla ve Belluschi ilk yarıda oynadıkları futbolla Bursaspor'un en etkili ismi oldu. Trabzonspor'da ise Janko rakip ceza sahası içinde yeşil-beyazlı savunmayı zorlayarak arkadaşlarına da pozisyon hazırladı.

ONUR VE CARSON HATA YAPMADI!

İlk yarıda Trabzonspor ile Bursaspor zaman zaman ciddi ataklar geleiştirmesine rağmen Avni Aker Stadı'nda gol sesi çıkmadı. Onur ve Carson gibi iki tecrübeli file bekçisi de hata yapmayınca soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

BATALLA KENDİ BAŞINA...

İkinci yarıda Bursaspor ilk yarıya göre daha istekli bir performans sergiledi. Trabzonspor kalesine daha çok gitmeye başlayan yeşil-beyazlılarda orta sahanın yıldız ismi Batalla ataklara yön verdi. Dakikalar maçta 62'yi gösterdiğinde Batalla kendi geliştirdiği atak sonrasında meşin yuvarlağı filelere göndererek Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

TARİHİ GALİBİYET İÇİN KAPANDI

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Trabzonspor beraberlik golünü bulabilmek adına zaman zaman Bursaspor kalesien çok adamla gitmeye çalıştı. Kendi yarı sahasında iyi kapanan Bursaspor rakibine pozisyon vermeyerek; kalesinde tehlike yaşamadı. Şenol Güneş'in skoru değiştirmek adına yaptığı hamleler de sonuç vermeyince; Bursaspor, Trabzonspor deplasmanında ilk kez galip gelmiş oldu. Bu arada 90+3. dakikada Trabzonspor'lu Yasin'in attığı gol, pozisyonun öncesinde Bamba'nın Musa'ya faul yaptığı gerekçesiyle değer kazanmadı.