Okçuluk Dünya Kupası Abd’de Yapılacak

Makaralı Yay Okçuluk Genç Milli Takım Antrenörü Emre Özdemir, ABD`nin Las Vegas şehrinde 5-9 Şubat tarihleri arasında yapılacak Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası`nda hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.



Hüseyin Aykan Kurucan , Özgür Can Alıcı ve Aykut Akdağ`dan oluşan Genç Milli Takımı , Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası için antrenör Emer Özdemir yönetiminde çalışmalarını Çanakkale`nin Gelibolu ilçesinde sürdürüyor .

Milli takım antrenörü Özdemir , Polonya`da 23-29 Ağustos 2011 tarihinde yapılan Dünya Gençler ve Yıldızlar okçuluk Şampiyonası`nda Türk Milli Takımının , ikinci olarak büyük bir başarıya imza attığını belirterek , bu başarılarını daha ileriye taşımak istediklerini ifade etti .

Las Vegas`ta yapılacak şampiyonanın , dünyanın en iyi sporcularının katılacağı bir organizasyon olacağına işaret eden Özdemir , ``Biz de gençlerde Türkiye`nin en iyi üç sporcusu ile katılıyoruz . Gençlerimiz çok uzun zamandan beri kampta , bu şampiyona için antrenman yapıyorlar . Bu çalışma tempomuzun sonunda , Türkiye`ye en iyi dereceleri getirmek istiyoruz . Genç takım olarak , inşallah güzel bir derece ile döneriz . Hedefimiz , dünya şampiyonu olmak`` diye konuştu .

Milli okçulardan Hüseyin Aykan Kurucan ise dünya şampiyonası için çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını belirterek , kendilerine tanınan imkanları ve duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını dile getirdi .

Takım olarak şu anda kondisyonlarının en üst seviyede olduğunu belirten milli okçu , ``Bireysel olarak dünya çapındaki birkaç sporcudan biri olmayı çok istiyorum ve bunu başaracağıma inanıyorum . Türkiye`ye dünya şampiyonluğunu getireceğiz`` dedi .