Fatih Terim: En Çok Gol Atan Takıma Gol Atamamak Yakışmadı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Bursaspor karşısında 5-6 pozisyona girmelerine rağmen gol atamadıklarını belirterek, “Türkiye liginin en çok gol atan takımına yakışmadı gol atamamak.

  ” dedi .

Terim , maçın ardından yaptığı basın toplantısında şunları söyledi : “Haftalar sonra mağlup olduk . Açıkçası gole kadar Bursasporun pozisyonu yoktu . Ama bizim iki üç çok net gol pozisyonlarımız vardı . Bunları atacaksınız , atmazsanız oyun zorlaşır . Golden sonra oyun bizim için daha da zor oldu . Galatasaray 5-6 pozisyona giriyorsa birini atmalı . 3 puan kaybettik . Türkiye liginin en çok gol atan takımına yakışmadı gol atamamak . Çarşambaya bakacağız , cumartesi yada pazara bakacağız , bakacağız da bakacağız . ”

Terim , Milan Baros’un durumu ile ilgili soruya , “Milan Baros bizim için önemli bir oyuncu . Sakatlığının nüksetmemesi için de dikkatli davranıyoruz . Belki Antalya maçı bekli ondan sonraki Antep maçında oynatırız ama sıkıntı olmadığı zaman kadromuzdaki oyuncuları oynatmak isteriz . ” cevabını verdi .


Transferin sorulması üzerine ise Terim , “Transfere cevap vermekten açıkçası sıkıldım . Başkanımız da söyledi , hoca söyler biz yaparız dedi . Hoca söyledi , yapılmaya çalışıyor , olmayınca olmuyor . Mağlubiyetin transferle ilgisi yok . Her hafta bir liste verecek değil . ” diye konuştu .



“BAŞKA MAÇ MI İZLİYORUZ”

Bir gazetecinin , takımın oyununu eleştirmesi üzerine ise Terim , şunları ifade etti : “Arkadaşlar Galatasaray deplasmanda nasıl oynasın . Başka maç mı izliyoruz , Bursapor’u hapsettik oraya . Elmander’i kaçırdık , Sercan’ın pozisyonu . Oyunun kontrolü bizde . Ama ikinci yarı hiç pozisyon yokken gol yemek sıkıntıya sokuyor . Yapacak her şeyi yaptık . Gol pozisyonlarına girdik . Galatasaray bunlardan birini gole çevirdiği zaman oyun açılır . Rakip üstüne gelir . Galatasaray golden sonra çok iyi oynamalıydı . Kötü oynadık . Son saniyeye kadar Kazım’la Yiğit’le , Elmander’le olan pozisyonlar . Kaç tane bulacaksınız hele de deplasmanda . ”



BAYANLARIN KÜFÜRLERİNE TEPKİ

Terim , bir gazetecinin bayan taraftarların oluşturduğu atmosferi sorması üzerine ise , “Sizce?” diye karşılık verdi . Gazetecinin , “Müthişti . ” cevabına karşılık , “Küfürler de dahil mi?” karşılığını veren Terim , şöyle devam etti . “Onların olması tabi ki insan hoşlanıyor ama olur mu öyle bir şey . Gerek hakeme , gerek herkese . O kadar güzel atmosfer vardı ki . Ama bayanlara yakıştıramadım . Çocuklar vardı . Açıkçası herkes hayret etti . Bende hayret ettim . Onu demek istiyorum . Müthiş bir atmosfer vardı . ”



“HAKEM HAKKINDA KONUŞMAYAYIM”

Cüneyt Çakır’ın kararlarının sorulması üzerine ise Terim , “Ben yine bir şey söylemeyeyim , ben yine bir şey demeyeyim . Sezon başından beri bir şey demiyorum . Çünkü sebep aramak gibi bir niyetim hiç olmadı . Hiçbir zamanda göstermedim . Hiçbir zaman bahane bulmadım , aramadım . ” şeklinde konuştu .




UJFALUSİ : 2-3 POZİSYONUMUZ VARDI

Ujfalusi ise zor bir maç olduğunu belirterek , “Bursapor oyunun defansif yönünü iyi oynadı . 2-3 pozisyonumuz var . Bu tip maçlarda birini atmanız lazım . Ama olmadı . Ama hayat devam ediyor . Hala lideriz ve çarşamba günkü maça hazırlanmamız lazım . ” şeklinde konuştu .



ELMANDER : PERFORMANSIMDAN MEMNUN DEĞİLİM

Elmander ise şu değerlendirmeyi yaptı : “Bursaspor oyunun defansif yönünün iyi oynadı . Girdiğim birkaç pozisyon vardı . Performansımdan mutlu olduğum söylenemez . Gol atmam lazımdı . Ama yapacak bir şey yok . ”

Elmander , penaltı tartışmalarıyla ilgili ise pozisyonun penaltı olmadığını dile getirdi .

Baros’u arayıp aramadığı yönündeki bir soruya ise Elmander , “İyi oyuncuların yokluğu mutlaka aranır . Takımda iyi arkadaşlarımız var ama Milan Baros tabi ki aranıyor . ” karşılığını verdi .