Bakanı Kılıç: Türk Futbolunun Kaotik Bir Sistemi İçerisine Sokulmaması Lazım

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, olağanüstü toplanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Kurulu`nda çözüme giden yolda önemli bir mesafe kat edilemediğini belirterek, “Türkiye’de futbolun sorunlarını çözme noktasında ortak bir irade ortaya koyacaklardır.

  ” dedi .


Bazı temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Bakan Kılıç , havalimanı çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapladı . TFF Olağanüstü Genel Kurulu`nda yaşanan gelişmelerle ilgili düşünceleri sorulan Kılıç , şunları söyledi :

“Türkiye’de futbol özerk bir yapı , dünyada da özerk yapılarla yönetiliyor . Futbolun özerk yapısına müdahalecilik anlayışını benimsememiz kesinlikle söz konusu değil . Bu konuda UEFA’nın çok büyük bir hassasiyeti var . Dolayısıyla TFF kendi özerk yapısı içerisinde kendi eylem planını , kendi yol haritasını belirlemeye devam edecek . Bizim başından beri söylediğimiz şudur ; var olan önemli sorunlar var . Büyük ve kronikleşen sorunlar var . Bu büyük sorunlarla birlikte Türk futbolunun yaşaması mümkün değil , bu sorunların çözüme kavuşturulması lazım . ”

“Peki sorunlar hangi yöntemle çözüme kavuşturulacak?” diye soran Bakan Kılıç , “Bu da çok açık ortadadır . Ortak akıl yöntemiyle Türkiye’de futbolun sorunları çözüme kavuşturulacaktır . Olağanüstü toplanan TFF Genel Kurulu`nda çözüme giden yolda önemli bir mesafe kat edilememiştir . Ama zannediyorum önümüzdeki günlerde gerek TFF yönetimi , gerek Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri , gerekse Türk futbolunun lokomotifi olan kulüpler ve o kulüplerin başkanları daha iyi niyetli , daha uzlaşmacı tavırlar içerisinde Türkiye’de futbolun sorunlarını çözme noktasında ortak bir irade ortaya koyacaklardır . `` şeklinde konuştu .


Bakan Kılıç , bunun bir temenni olduğunu da belirterek , olması gerekenin de bu olduğunu söyledi . Bakan Kılıç , ``Her sektörün , her kesimin kendi sorunlarının çözümüne yönelik adımları ivedilikle atması ve ortak akılcı yöntemlere katkı sağlaması gerekmektedir . Katılımcılığın gereği , çoğulculuğun gereği budur . Herkes vazifesini yerine getirmelidir . Kimse kendi problemini başkalarını tehir etmemelidir ve ileri tarihlere ötelenmemelidir . `` dedi .


TFF yönetiminin istifası ve seçime gitme kararı alması halinde sürecin nasıl etkileneceği yönündeki soruya da cevap veren Bakan Kılıç , şöyle devam etti :

“Bizim arzumuz , herkesin aklı selim içerisinde kararlarını ortaya koyması ve sağduyu çerçevesindeki kararların biran önce uygulanmasıdır . Ne karar alacaklar bunu bilemeyiz . Herhangi bir karar yönünde telkin ve tavsiyede bulanmayı da düşünmüyoruz . Sadece akılcı yöntemlerle akılı selimin gereği olan sağduyu çerçevesinde hareket etmelerini bekliyoruz . Türk futbolunun kaotik bir sistemi içerisine sokulmaması lazım . Problemlerin büyütülmeden çözüme kavuşturulması lazım . ”

Bakan Kılıç , daha sonra kendisini havalimanında karşılayan Trabzonspor taraftarları ile bir süre sohbet etti . Gençlerin çiçeğini kabul eden Kılıç , tüm takım taraftarlarının birlikte tribündeki kırgınlık ve şiddeti sona erdirmesi temennisini dile getirdi .