Özyurt: Atlama Kuleleri Problemsiz Çalışıyor, İddialar Doğru Değil

Erzurum’da bulunan atlama kulelerinin işlevsiz hale geldiği gerekçesiyle; `Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası iptal edildi` haberine yalanlama geldi.

Atlama Kuleleri Tesisleri Müdürü Esma Kişioğlu Özyurt, tesisteki bütün sistemlerin problemsiz şekilde çalıştığını açıkladı.

İddialar üzerine açıklamada bulunan Özyurt, Dünya Kayak Federasyonu`nun kendileriyle görüşmeden böyle bir karar aldıklarını ifade etti. Konuyla ilgili diğer bir açıklama da Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Fatih Çintimar’dan geldi. Çintimar, tesislerin her türlü ulusal ve uluslararası etkinliğe hazır olduğuna dikkat çekti.
Dünya Kayak Federasyonu Asbaşkanı Mustafa Efendioğlu’nun Erzurum’da bulunan atlama kulelerinde meydana gelen teknik aksaklıklar dolaysısıyla Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası’nın iptal edildiğini söylemesi basında geniş yer buldu. Yetkiller, açıklamaların ve yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını savundu.
Yaşanan gelişmelere anlam veremediklerini anlatan atlama kulelerinin işletme müdürü Esma Kişioğlu Özyurt, tesislerin sıkıntısız bir şekilde çalıştığına vurgu yaparak, "Söz konusu federasyon bize etkinliği iptal edeceğine dair bir talepte bulunmadı. Kayakla Atlama Yaz Dünya Kupası’nın iptal edilmesinin sebebi atlama kulelerinde yaşanan problemden kaynaklanmıyor.” şeklinde konuştu.
Basına yansıyan haberlerde sulama sitemlerinin çalışmadığının iddia edildiğini anlatan Özyurt, tesisteki bütün sulama sistemlerinin sorunsuz bir şekilde çalıştığını dile getirdi. Özyurt, bozuk olduğu iddia edilen finükelerin de sıkıntısız bir şekilde işlevini sürdürdüğünü kaydetti. Farelerin kabloları kemirdiğine dair iddianın da oldukça yakışıksız ve basit olduğunu vurgulayan Özyurt, “Tesislerimiz de antrenmanlar devam ediyor. Atlama kuleleri problemsiz bir şekilde çalışıyor.” açıklamasında bulundu.
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Fatih Çintimar ise yazılı bir açıklamada bulunarak, iptal edildiği söylenen organizasyonla ilgili valilik ve kendi kurumlarına herhangi bir yazılı talebin ulaşmadığını kaydetti.